Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

Wintersportvakantie Frankrijk

Wintersport in Frankrijk

Skigebieden Frankrijk

U bent hier: Wintersport informatie » Wintersport Frankrijk

Frankrijk is het ideale land om volop te genieten van een heerlijke wintersportvakantie en de sneeuw. De meeste skigebieden zijn relatief groot en sommige behoren tot de grootste van Europa. Dit biedt een variatie aan mogelijkheden op het gebied van wintersport.

De Franse pistes staan bekend om hun mooie, lange en brede afdalingen. Daarnaast zijn veel wintersportgebieden in de Franse Alpen hoog gelegen, waardoor er een hoge mate van sneeuwzekerheid is tijdens uw wintersportvakantie. Bekijk hieronder welk skigebied het beste bij u past om optimaal te kunnen genieten van uw wintersportvakantie in Frankrijk.

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een skigebied dat bestaat uit 10 verschillende dorpen en heeft meer dan 600 kilometer aaneengesloten pistes. Door het grote aantal kilometers aan skipistes is het mogelijk om mooie dagtochten door het skigebied te maken en kunt u optimaal genieten van de pistes en uw vakantie. Het gebied bestaat onder andere uit bekende plaatsen als Val Thorens, Les Menuires, Meribel en Saint Martin de Belleville. Vrijwel al deze dorpen zijn voorzien van alle nodige wintersportfaciliteiten.

Les Trois Vallées is in de winter vrijwel altijd sneeuwzeker. Dit komt door de hoogte van het gebied met als hoogste punt 3.200 meter. De hoeveelheid aan pistes, de breedte van de pistes en de hoogte van het gebied zorgen voor een variatie aan mogelijkheden voor elk niveau wintersporter.

Voor de beginnende wintersporter is het aan te raden om in de kleinere en lager gelegen delen van het gebied te beginnen. Voor de gevorderde wintersporter zijn er uitdagende hooggelegen pistes, maar ook funparken en schitterende off-piste mogelijkheden. HappyHome heeft diverse, sfeervolle vakantiewoningen in Les Trois Vallées zodat u kunt genieten van de ultieme wintersportvakantie.

Pistekaart Les Trois Vallees  Brede Piste  Skidorp in Les Trois Vallees  Piste lang dorp

Paradiski

Paradiski is een enorm skigebied dat bestaat uit de twee grote skigebieden Les Arcs en La Plagne die samen goed zijn voor 400 kilometer aan pistes op één skipas. Dit betekend voldoende mogelijkheden voor een onvergetelijke wintersportvakantie voor iedere wintersporter. Voor de beginnende wintersporter biedt Paradiski een grote variatie aan zeer eenvoudige en brede blauwe pistes. Voor de gevorderde wintersporter zijn er funpark mogelijkheden en uitdagende on en off-piste routes. Deze bestaan uit een grote variatie van zowel zwarte als rode pistes.

Het grootste deel van de Paradiski ligt boven de 2.000 meter en is daarom bijzonder sneeuwzeker. Daarnaast beschikt het gebied ook nog eens over twee gletsjers, wat uw wintersport ervaring alleen maar ten goede komt. Het gebied bestaat onder andere uit de echte wintersportdorpen Arc 1800, Arc 1950, Arc 2000, La Plagne en Bourg Saint Maurice. Deze dorpen zijn voorzien van alle gemakken die u als wintersporter nodig heeft.

Pistekaart Paradiski  Skigebied Paradiski  Skilift wintersport  Off-piste sneeuw  

Espace Killy

Espace Killy valt zondermeer onder één van de grootste en mooiste wintersportgebieden van Europa. Dit komt door de meer dan 300 kilometer aan skipistes en omdat er twee gletsjers zijn. Hierdoor biedt het skigebied een grote variatie aan pistes voor zowel de beginnende wintersporter als de gevorderde wintersporter en is het mogelijk om vrijwel elke dag nieuwe pistes te ontdekken. Daarnaast biedt Espace Killy een hoge mate van sneeuwzekerheid met bekende hooggelegen dorpen als Val d’Isère (1.850m) en Tignes (2.100m).

Het hoogste punt is 3.450 meter, vanaf waar mooie en lange afdalingen gemaakt kunnen worden. Ook zijn er aantrekkelijke funparken voor freestylers en zijn er voldoende off-piste mogelijkheden om uw wintersportvakantie wat avontuurlijker te maken. Voor de beginnende wintersporter is er ook genoeg keuze. Zowel aan het begin van de dorpen als hogerop gelegen zijn mooie, lange en brede blauwe pistes die ideaal zijn voor de beginnende wintersporter.

Pistekaart Espace Killy  Skilift Espace Killy  Zon op de pistes  Mooie Piste

Espace San Bernardo

Espace San Bernardo bestaat uit de skigebieden van de plaatsen La Rosière en La Thuile. Het gebied ligt op een kleine 10 uur rijden van Nederland (Utrecht) en ligt aan de andere kant van het dal van het bekende Les Arcs. In Espace San Bernardo kunt u grensoverschrijdend skiën of snowboarden. Het skigebied ligt namelijk deels in Frankrijk (La Rosière) en deels in Italië (La Thuile). Hierdoor heeft het Franse La Rosière ook veel Italiaanse invloeden. Verder biedt Espace San Bernardo veel natuur en is het bovendien relatief rustig in vergelijking met andere bekende skigebieden.

In totaal heeft het Espace San Bernardo 160 kilometer aan skipistes, 33 skiliften en zijn er meerdere funparken. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2.640 meter. Hierdoor kunnen er mooie, lange afdalingen gemaakt worden. Dit biedt dus veel variatie voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter. Ook is het gebied uiterst kindvriendelijk door de verschillende kinderfaciliteiten en de brede groene en blauwe pistes.

Skigebied Espace San Bernardo  Skier San Bernardo  La Roseire  Espace San Bernardo Blue sky

Vakantiewoning wintersport  Vakantiewoning skivakantie  Trois valles skivakantie  Hohen Tauern wintersport

Wintersport in Frankrijk

Bekijk hier het vakantiewoningaanbod in het voor u meest geschikte skigebied in Frankrijk. De vakantiehuizen zijn speciaal voor u geselecteerd door onze landenspecialisten ter plaatse.