Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

Wintersportvakantie

Wintersport voor het hele gezin

Wintersport informatie

Mooie piste  Wintersportvakantiewoning  Wintersportvakantie skilift  Wintersportvakantie bergen

Bent u ook zo dol op de sneeuw en de bergen? Wat is er nu gemakkelijker dan een vakantiewoning op loopafstand van de piste of hier direct aan? Wat dacht u van een luxe vakantiewoning met wellness-faciliteiten? Ideaal om lekker bij te komen na een dag intensief wintersporten.

HappyHome biedt een tal van luxe vakantiewoningen in onder andere de Franse Alpen, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Veel woningen zijn direct aan de piste gelegen of op loopafstand van de piste. Sommige vakantiewoningen beschikken over een zwembad, (infrarood)sauna, bubbelbad en/of stoombad. Dit biedt volledige ontspanning na een heerlijk dagje skiën, snowboarden of langlaufen. Ideaal voor de perfecte wintersportvakantie met uw gezin, vrienden of partner.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed voorbereid op wintersportvakantie te kunnen. Klik hier voor meer informatie over vakantiehuizen voor de wintersport.

Wintersportgebieden

HappyHome biedt meerdere luxe chalets in verschillende wintersportgebieden in Europa. Waaronder in de Franse Alpen, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Deze wintersportgebieden zijn een plezier voor jong en oud en bieden genoeg uitdagingen voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter. Bekijk welk wintersportgebied het best bij u past en reserveer nu één van onze luxe vakantiewoningen.

Skigebied Zillertal Arena

Skigebied Les Trois Vallees

Skigebied Espace Killy

Skigebied Les Trois Vallees

 

Skischolen

Bij uw wintersportadres zijn vrijwel altijd wel een of meerdere skischolen te vinden. Bent u nog een beginnende wintersporter of heeft u kinderen die nog wat oefening kunnen gebruiken? Dan is het aan te raden om eens bij de skischool langs te gaan en les te nemen.

Een skischool biedt een variatie aan wintersportlessen op verschillende niveaus. In het hoogseizoen zijn zowel in Frankrijk als in Oostenrijk vaak Nederlandssprekende instructeurs beschikbaar. Dit is wel zo handig voor bijvoorbeeld de kinderen. Informeer hier wel altijd naar bij de skischool en geef dit aan als dit uw voorkeur heeft. Meestal zijn de ski- en snowboard-lessen in groepsverband, maar tegen een wat hogere prijs is het vaak ook mogelijk om privéles te nemen.

Dit laatste kan erg handig zijn als u enkel een opfris lesje nodig heeft of als u juist wat meer wil werken aan uw techniek. Juist als u al een ervaren wintersporter bent kan het geen kwaad om nog eens een opfris lesje te nemen om de techniek nog eens goed bij te schaven. Veel mensen gaan ten slotte maar één of twee keer per jaar op wintersport. Door de juiste techniek en een goede warming-up kunnen blessures voorkomen worden.

Skiën  Skischool Zillertal  Skilessen  Wintersport Skiles

Skiverhuur

De meeste vakantiewoningen van HappyHome liggen in de buurt van de piste in het dorp. Dit betekent dat de skiverhuur niet ver weg is en wat het wel zo gemakkelijk maakt om op locatie uw wintersportmateriaal te huren. Bij de skiverhuur kunt u onder andere ski’s, snowboards en ski/snowboard-schoenen huren. In verhouding is het vaak goedkoper om een hele week materiaal te huren dan enkel voor een paar dagen.

Naast de gebruikelijke wintersportuitrusting is het meestal ook mogelijk om, langlaufski’s, (rodel)sleetjes, helmen, skifietsen, bigfoots, speciale sneeuwschoenen en ander wintersportmateriaal te huren.

Verder is het soms mogelijk om in de buurt van de skilift of skischool een kluisje te huren voor uw materiaal. Zo kan u onderaan de skilift uw materiaal stallen en hoeft u niet steeds met al uw materiaal naar de lift te lopen/sjouwen. Dit alles maakt uw wintersportvakantie net even wat makkelijker.

Skies

Pistemogelijkheden en regels

Iedereen gaat om een andere reden op wintersportvakantie. De een zoekt ontspanning in het winterse landschap en de ander is op zoek naar avontuur. De meeste wintersportoorden zijn daarom ingericht met een variatie aan faciliteiten. Zo zijn er vaak ontspannings- en entertainment mogelijkheden en natuurlijk zijn er pistemogelijkheden in overvloed. Daarnaast mag natuurlijk de après-ski niet vergeten worden. Per land en gebied zit er een verschil in de mogelijkheden qua après-ski en sfeer. Duitsland en Oostenrijk worden vaak als gemoedelijk en uitbundig ervaren, terwijl in Frankrijk de après-ski en sfeer vaak wordt ervaren als wat rustiger.

Voor de wintersportvakantieganger die voor de natuur of ontspanning kiest zijn er meestal mooie wandelpaden aangelegd door het gebied. Ook is er vaak de mogelijkheid om met speciale sneeuwschoenen een sneeuwwandeling te maken door de bossen en bergen. Verder zijn er qua ontspanning, naast de frisse berglucht, vaak wellness en entertainment mogelijkheden.

Voor de echte fanatieke wintersporters zijn er natuurlijk verschillende pistes aangelegd waar op verschillende manieren overheen of naar beneden gegleden kan worden. Zo is het mogelijk om te snowboarden, langlaufen, skiën of een variant hiervan zoals het skiën met bigfoots, shortski’s, twintips of telemarkski’s. Ook zijn er in veel gebieden vaak funpark mogelijkheden. Bij sommige pistes is het mogelijk om eraf te glijden per slee, rodel of met een speciale skifiets. Voor de “Die Hard” (winter)sporter is er het cross country skiën. Dit wil zeggen dat je met speciale ski’s omhoog loopt om vervolgens weer naar beneden te skiën. Vergis u echter niet, dit is een zéér intensieve sport.

Informeer voor u op wintersport gaat altijd goed welke wintersportmogelijkheden er in het gebied zijn voor u aan de slag gaat. Vaak kan dit bij een algemeen informatiepunt, de skischool, skilift of bij de skiverhuur.

Uitleg pistekleuren

Om optimaal te kunnen genieten van een wintersportvakantie zijn er verschillende degradaties van moeilijkheid in de pistes. Deze zijn aangegeven met verschillende kleuren die in vrijwel heel Europa hetzelfde zijn. Dit biedt de mogelijkheid om mooie routes uit te stippelen op het gewenste niveau of om te kijken waar voor ú de uitdaging ligt. Hieronder volgt een toelichting van de verschillende pistekleuren.

 • Witte/Geen kleur pistes: Dit worden ook wel de babypistes genoemd. Dit zijn vaak kleine, glooiende hellingen waar gemakkelijk vanaf gegleden kan worden om de eerst stapjes voor het skiën of snowboarden te zetten. Meestal is dit ook de locatie waar de skischolen en vooral de (jongste)kinderen oefenen.

 • Groene pistes: Groene pistes: Dit zijn meestal net als de witte pistes platte, korte hellingen. Dit is ideaal voor de beginnende wintersporter of voor mensen die nog wat onzeker zijn.

 • Blauwe pistes: Dit zijn relatief makkelijke pistes en worden vaak als standaard/normaal niveau beschouwd. Het zijn prima hellingen voor de beginnende wintersporter om hun eerste echte afdaling te maken of voor wintersporters met weinig/enige ervaring om de techniek bij te schaven. De lengte van de blauwe pistes kan erg verschillen van kort, gemiddeld tot lang.

 • Rode pistes: Deze pistes worden beschouw als moeilijk. Vaak zijn de hellingen relatief stijl en ideaal voor ervaren wintersporters. Meestal zit er enige vorm van uitdaging in de rode pistes. De lengte van de rode pistes kan qua lengte verschillen van gemiddeld tot lang.

 • Zwarte pistes: Deze pistes worden beschouwd als zeer moeilijk. Niet elke wintersporter komt hier goed vanaf en vereist dan ook veel ervaring en techniek. Zwarte pistes zijn erg stijl en soms zelfs erg ijzig. Ook is er een variant genaamd boekel- of buckelpistes. Dit zijn pistes met hoge bulten/heuvels waar met de juiste techniek tussendoor geskied of gesnowboard moet worden. De lengte van zwarte pistes is meestal relatief kort, maar bieden grote uitdagingen.

 • Zwart/Geel gestreepte pistes: Dit zijn zwarte pistes die niet geprepareerde zijn. Dit houdt in dat het geen egaal oppervlak is, doordat deze niet zijn bijgewerkt door de pistedienst. Soms vallen de eerder genoemde boekelpistes hier ook onder.

Ondanks dat de kleuren van de pistes in vrijwel heel Europa hetzelfde zijn, betekent dit niet altijd dat dit 1 op 1 klopt. Zo kan het zijn dat een vergelijkbare piste die in Frankrijk als “rood” wordt beschouwd, in Oostenrijk als “zwart” wordt aangegeven. Let dus goed op voor u een bepaalde piste betreedt. Zorg ook dat u altijd een pistekaart op zak heeft. Hierdoor zal u minder snel verdwalen en is het mogelijk om pistes en skiliften terug te vinden. Ook is het handig om met een pistekaart te kijken welke lift bij welke piste hoort.

Piste regels

Om wintersporten op de pistes zo aangenaam mogelijk te maken en te houden voor elke pisteganger zijn er door de FIS (De internationale Skifederatie) 10 algemene pisteregels opgesteld. Elke pisteganger dient zich bewust te zijn van deze regels en zich eraan te houden op elke piste. Meestal zijn deze ook terug te vinden op de pistekaart.

10 belangrijkste pisteregels:

 1. Houd rekening met anderen
  Zorg ervoor dat je andere mensen op de piste niet in gevaar brengt of schade toebrengt.
 2. Beheers je snelheid
  Zorg ervoor dat je je snelheid afstemt op je eigen capaciteiten, de drukte op de piste, de staat van de piste en het weer.
 3. Kies een veilig spoor
  Zorg dat als je een andere wintersporter van achter benadert je een veilig spoor kiest, zodat je de ander niet belemmert of in gevaar brengt.
 4. Haal voorzichtig in
  Zorg ervoor dat je tijdens het inhalen, van welke kant dan ook, je voldoende afstand houdt, zodat je de andere wintersporter(s) niet in zijn of haar beweging(en) belemmert.
 5. Kijk uit bij het oversteken en/of het invoegen
  Oversteken van een piste, verder begeven op de piste of na een stop weer doorgaan? Zorg ervoor dat je jezelf en/of andere niet in gevaar brengt.
 6. Stilstaan/houden
  Zorg ervoor dat je niet zomaar stilstaat op elke willekeurige plek. Het is niet toegestaan om zonder noodzaak op nauwe of onoverzichtelijke plekken te stoppen. Een gevallen wintersporter op een dergelijke plek moet deze zo snel mogelijk weer vrijmaken.
 7. Klimmen en lopen
  Het is toegestaan om te lopen of te klimmen op een piste, echter is dit alleen toegestaan op de zijkanten van de piste. Ook geldt dit voor het te voet afdalen.
 8. Houd je aan de borden en markeringen
  Net als in het verkeer dien je je aan de bewegwijzering te houden. Neem dus alle borden, waarschuwingen en aanwijzing van de pistedienst in acht.
 9. Verleen hulp bij ongelukken
  Bij elk ongeluk of ongeval ben je verplicht te helpen.
 10. Legitimatieplicht
  Het is verplicht om je legitimatie bij je te hebben en te kunnen tonen op de piste.

 Vakantiewoning wintersport  Vakantiewoning skivakantie  Trois valles skivakantie  Hohen Tauern wintersport

Vakantiehuizen wintersport per land

Bekijk voordelige wintersportaccommodaties. Speciaal voor u geselecteerd door onze landenspecialisten ter plaatse. Comfortabele chalets dichtbij de piste of de skilift en met alle faciliteiten en luxe die u zich kunt wensen. Beleef een ideale wintersportvakantie met het hele gezin of met vrienden.