Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

wintersport accommodaties Frankrijk;

Sneeuwzeker

Wintersport Frankrijk

Wintersport in Les Sybelles

Als je een vakantiehuis wilt huren in de Franse Alpen en je zit in de buurt van bijvoorbeeld in Les Sybelles, dan kun je in dat skigebied prima wintersporten. Er is ongeveer 310 kilometer aan skipistes met 70 skiliften. Niet alleen voor skiërs is Les Sybelles een wintersportwalhalla, er zijn ook voldoende mogelijkheden voor snowboarders en langlaufers. Er is een boardpark en een 40 kilometer lange langlaufloipe.


Wintersport Vogezen

Als je wel in Frankrijk op wintersport wilt gaan, maar niet heel ver wilt reizen, dan kun je ook een vakantiehuis huren in de Vogezen. Met zijn talrijke bossen en meren bieden de Vogezen een prachtig decor voor de wintersportvakantie. Dit is het meest noordelijke Franse skigebied, op slechts 615 kilometer van Utrecht en 450 kilometer van Brussel. Hierdoor komen er relatief veel Nederlanders en Belgen. Met bergtoppen tot 1400 meter hoogte zijn de Vogezen een minder hoog gebergte dan bijvoorbeeld de Alpen, waardoor wintersporten in de Vogezen ideaal is voor beginnende skiërs en langlaufers. In vergelijking met andere Franse skipistes zijn de pistes dan ook eenvoudig en kort.


Pistes La Bresse en Gérardmer

Belangrijke wintersportcentra in de Vogezen zijn Gérardmer en La Bresse. Bij Gérardmer kun je avondskiën, alpineskiën en langlaufen. De hoogte is ruim 660 meter en de langste afdaling is 3,9 kilometer. Gérardmer heeft 20 pistes en 20 liften, waarvan 2 stoeltjesliften. Slechts 10 kilometer verderop ligt La Bresse, dé wintersportplaats van de Vogezen. Dit dorp ligt op 900 meter hoogte. De pistes liggen tussen de 630 en 1336 meter. Er zijn 39 pistes en 30 liften. Ook hier kun je avondskiën maar ook ochtendskiën, alpineskiën en langlaufen. Er is een 2 km lange piste en een snowpark waardoor La Bresse aantrekkelijk is voor licht gevorderde skiërs, maar ook uitermate geschikt voor beginnende skiërs. Er zijn langlaufloipes tot 50 kilometer en er is een 150 kilometer lang wandelparcours.


Vakantiehuizen wintersport Frankrijk

Wie denkt aan wintersport in Frankrijk, denkt waarschijnlijk aan de Alpen. Uiteraard is het in de Franse Alpen prima wintersporten. Maar ook dichterbij Nederland en België kun je genieten van een heerlijke wintersportvakantie.