Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

op visvakantie in europa

De beste visbestemmingen in Europa

Je gooit graag een hengeltje uit tijdens de vakantie? Ook dan is een vakantiehuis van HappyHome de ideale uitvalsbasis. Of je nu beginnend visser of ervaren hengelaar bent, er zijn meer dan genoeg mooie visstekken te vinden in zowel Nederland als het buitenland. En om het je wat makkelijker te maken, hebben we van een aantal landen de hoogtepunten en belangrijke informatie op een rijtje gezet. 

Visvakantie in België

Velen visfanaten gingen je al voor naar dit visland en hebben hier hun hengel uitgegooid. Dankzij de vele meren en rivieren is België een populaire bestemming voor een visvakantie. Dankzij de ligging zullen ook zeevissers hier hun ideale visstek kunnen vinden. Kies voor een vakantiehuis dichtbij het viswater en laat de visvakantie maar beginnen! Nadat je de juiste vergunning hebt geregeld natuurlijk.

Visverlof Wallonië / Waals Gewest (Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen)
Visvergunning A:Vissen met één of twee lijnen vanaf de oever. Prijs: €12,39
Visvergunning B:Vissen met één of twee lijnen anders dan vanaf de oever. Prijs: €37,18
  
Visverlof Vlaanderen / Vlaams Gewest (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen)
Gewoon visverlof:Vissen met 1 of 2 hengels vanaf de oever of steiger. Prijs: € 13,00
Groot visverlof:Vissen met 1 of 2 hengels anders dan vanaf de oever, bijvoorbeeld wadend vissen of vanuit een boot. Ook voor nachtvisserij. Prijs: €48,00
Jeugdvisverlof:Voor jongeren tot en met 17 jaar geldt het jeugdvisverlof. Zij mogen vissen met maximaal twee hengels en moeten elke gevangen vis onmiddelijk weer vrijlaten. Prijs: €5,00Visvakantie in Frankrijk

Dankzij het grote aanbod aan meren en rivieren is Frankrijk een zeer populaire vakantiebestemming voor vissers. Waar de een nog steeds zijn geluk beproeft op de visvijver van het vakantiepark, struint de ander de Franse wateren af op zoek naar zijn ideale visstek. De prachtige omgeving in combinatie met de Franse gezelligheid trekken nog steeds vele amateur- en sportvissers aan. Het is dan ook de ideale bestemming voor visvakanties en HappyHome beschikt over mooie vissershuizen in Frankrijk.

Visvergunning Frankrijk

De prijzen van een visvergunning (Carte de Pêche) alsmede het bereik waarin je geoorloofd bent te vissen, hangt af van het departement waar je visstek zich bevindt. In Frankrijk zijn de volgende vergunning van toepassing:
Volwassenenvergunning (Inter-Federatie vergunning) 
1 jaar geldig voor wateren van zowel de eerste als de tweede categorie. Alle vistechnieken zijn toegestaan. Met deze vergunning kun je het gebied waarin je geoorloofd bent te vissen, uitbreiden.
Vakantievergunning


Geldig gedurende zeven aaneengesloten dagen in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie. Alle vistechnieken zijn toegestaan

Dagvergunning

Geldig voor het vissen in wateren van de eerste én tweede categorie, waarbij alle vistechnieken zijn toegestaan.
Vergunning voor vrouwen
Deze vergunning wordt speciaal aangeboden om vrouwen kennis te laten maken met de hengelsport. Voor een basisbedrag van € 30,- kun je het hele jaar door vissen in wateren van zowel de eerste als de tweede categorie.
Kinderen/tieners
Speciaal voor kinderen van 12 tot 17 jaar oud en is het hele jaar door geldig, maar geldt alleen voor het vissen in wateren van de tweede categorie.

Visvakantie in Duitsland


Onze Duitse buren hebben een indrukwekkend aanbod aan vijvers, meren en rivieren waar iedere visser zijn hart op kan halen. Of je nu op zoek bent naar een visstek tussen de bergen en dalen in Zuid-Duitsland of liever de beschutting zoekt in het Zwarte Woud, in Duitsland kan iedere vissers zijn/haar hart ophalen. Vissen in een van de vele rivieren en "Seen" oftewel meren, dat klinkt heerlijk toch? Duitsland is dan de ideale visvakantie bestemming voor alle typen vissers, van ammateurs tot professionals.

Visvergunning Duitsland

In Duitsland is een Fischereischein verplicht. Deze kun je gewoon kopen bij vrijwel ieder gemeentehuis. Neem hiervoor wel een pasfoto en identiteitskaart/paspoort mee. Ook kan het handig zijn om je Nederlandse visakte bij de hand te hebben.

Fischereischein 1 jaar

Kosten: € 12,-

Fischereischein 5 jaar

Kosten: € 41,-Visvakantie in Nederland

Voor mooie visstekken en een ontspannen vakantie hoef je niet altijd in het buitenland te zijn. Ook ons eigen Nederlandheeft genoeg te bieden voor de vissport. Ontdek de verborgen visparadijzen die zich in Noord- en Zuid-Holland bevinden, of reis af naar de kanalen en meren in het noorden van het land. Er zijn genoeg mooie visbestemmingen te vinden.


Visvergunning Nederland

Om in Nederland te mogen vissen heb je een geldige VISpas nodig. Deze pas is online te bestellen of af te halen bij een postkantoor. Na uitgifte is de VISpas een jaar geldig. 
VISpasKleine VISpas


De VISpas ontvang je wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging. Met deze pas kun je met twee hengels vissen in verschillende wateren. Ook geeft deze VISpas de mogelijkheid tot roof- en nachtvissen. 

Voor sportvissers die niet zijn aangesloten bij een hengelsportvereniging. Met deze pas kun je met één hengel vissen in wateren die zijn opgenomen in de Kleine Lijst van Viswateren. 
JeugdVISpas

Voor jongeren tot en met 13 jaar is er de JeugdVISpas. Deze vergunning is goedkoper dan de reguliere VISpas. 

MeeVIStoestemming
Wanneer je in het bezit bent van een geldige VISpas kun je middels de MeeVIStoestemming één persoon voor één dag gratis meenemen. 

Vind een vakantiehuis op jouw ideale visbestemming

Al zin gekregen om een hengel uit te gooien? Mooi! Nu heb je alleen nog een accomodatie nodig en dan kan de hengel worden uitgegooid. Ontdek alle HappyHome vakantiehuizen nabij viswater en speciale vissershuizen en vind de perfecte accomodatie voor jouw visvakantie.