Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen zuid bohemen;

Ongelofelijk mooi

Vakantiehuizen Zuid Bohemen

Ongerepte natuur

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: "Zuid-Bohemen heeft een ongelooflijke mooie, ongerepte natuur die je te voet of te fiets kunt ontdekken. Hier woonden ooit veel kunstenaars en vaklieden en die hebben hun rijke, cultuurhistorische sporen achtergelaten.  Actieve vakantiegangers zullen zich hier geen moment vervelen."


Cultuur en architectuur

"In Zuid-Bohemen kun je heerlijk wandelen, fietsen, varen, zwemmen (ik laat de winter er even buiten) en lekker genieten van cultuur en architectuur in een van de vele oude stadjes. Hoe of wat je ook doet tijdens je vakantie in deze regio in Tsjechië, de dag kun je altijd goed afsluiten met een koel glas bier, bijvoorbeeld een Bud. Jazeker, het Budweiser bier komt uit de brouwerij van České Budějovice."


Kastelenland

"Zuid-Bohemen is een kastelenland. Bijzonder is het kasteel Červená Lhota dat middenin het meer staat. Ik wil je nog even wijzen op een ander bijzonder monument in de stad České Budějovice. Nee, niet het Budweiser bier maar de Zwarte Toren (Černá věž). Een klokkentoren die in 1577 werd opgetrokken en dienst deed als wachttoren. En je zult zien, het uitzicht op ruim 70 meter hoogte is schitterend. Je moet er wel eerst 225 treden voor beklimmen."


Honderden vijvers

"Třeboňsko is een streek met honderden vijvers die in de 16e eeuw zijn aangelegd door Jacob Jelčan, ook het brein achter de grootste vijver van Tjechië: Rožmberk. Een ‘plasje’ met een omvang van 480 hectare. Tijdens de overstromingen in 2002 was deze vijver effectiever in het verwerken van het water dan de drie grote 20e eeuwse stuwmeren! De overlevering zegt dat Jacob dik bevriend was met de duivel. Dat zal dan wel een waterduivel zijn geweest."


Vakantiehuizen Zuid Bohemen

De regio Zuid Bohemen in Tsjechië is als vakantiegebied in opkomst. U kunt klimmen in de bergen, wandelen of genieten van het uitzicht over de vele gletsjermeren in de zomer of flink sporten in de winter. Ook kunt u het Nationale Park in de Zuid Bohemen bezoeken.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: