Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen zentral schweiz

Adembenemend mooi

Vakantiehuizen in Zentral Schweiz

Groene meren

“Zentral Schweiz onderscheidt zich door z’n groene meren. Kijk maar als je via de Gotthardpas naar Schyz rijdt en bij Amsteg de A2 verlaat en weg nr 2 volgt langs het meer van Luzern (Vierwoudstrekenmeer). Prachtig. Je kunt de befaamde Tells Kappele bezoeken en - nog adembenemender - de wandelroute van Wilhelm Tell doen. Het stadje Schwyz is meer dan sprookjesachtig maar dat zijn eigenlijk alle steden en dorpjes van Zentral Schweiz.”


Luzern


"In Luzern kun je heerlijk relaxen. Bijvoorbeeld door een romantische boottocht over het meer te maken. Of de plaatselijke bierbrouwerij te bezoeken en te genieten van een goede pint en een fijne maaltijd. In een restaurantje bij de haven kun je heerlijk ontspannen aan het water zitten en onder het genot van lekker koffie over het meer uitkijken.”

Pilatus

“Een van de meest legendarische én mooiste plekken is de mystieke berg Pilatus waarover veel verhalen de ronde doen. Zo is hier een drakensteen uit de hemel gevallen en houdt voor één van de grotten een versteende draak de wacht. Ook zou de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus begraven liggen in het Pilatusmeer. In ieder geval is de waarheid dat dit bergmassief  2132 meter hoog is en op een heldere dag een panorama biedt met maar liefst 73 Alpentoppen. Vanuit Luzern kun je de berg per gondelbaan en kabelbaan bereiken en vanuit Alpnachstad met de steilste tandradbaan ter wereld.”


Brünigpass

“Een culinaire annex romantische aanrader is het restaurant even voorbij de Brünigpass. Te bereiken via een mooie route vanuit Luzern naar Berner Oberland langs Sarnen. Hier serveren ze lekkere lokale gerechten en een heerlijke sfeer. Op een winteravond kun je daar van een maaltijd genieten bij het licht van 100 kaarsen.”