Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen west bohemen;

Talloze badplaatsen en kuuroorden

Vakantiehuizen West Bohemen

Geneeskrachtig water

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: "West Bohemen dankt z’n reputatie natuurlijk in de eerste plaats aan de talloze badplaatsen en kuuroorden met geneeskrachtig water dat vanuit het Ertsgebergte naar beneden komt sijpelen."


Karlsbad

"Wereldberoemd is Karlovy Vary (Karlsbad), gebouwd op bevel van keizer Karel IV. Hier is ook de bekende Moser-glasfabriek is gevestigd. Lazne (Marienbad) is ook een gerenommeerd kuuroord net als Jachymov, waar Madame Curie haar beroemde uraniumkuren verzorgde.”


Pilzen

“Karlsbad is ook de plaats van de Becherovka, een likeur, die in de 19e eeuw is ontwikkeld door een apotheker. Deze alcoholische drank wordt gemaakt van kruiden uit de natuur zonder (scheikundige) bijvoegingen. Vraag me niet naar het recept want dat is geheim en slechts bekend aan twee medewerkers van de stokerij. Een bekend recept is Pilzen, de stad waar het beste bier van de wereld wordt gebrouwen. Maar beperk je bezoek niet tot de brouwerij of het biermuseum. Het ondergrondse gangenstelsel is zeker je gang ernaartoe waard. En niet alleen kinderen zijn dol op het poppenmuseum.”


Bezienswaardigheden

“De bezienswaardige stad Domažlice is bekend van een legende uit de 13e eeuw over de inwoners van het gebied, de Choden. Zij waren de grensbewakers die in opstand kwamen tegen keizer Lomikar. De rebellie werd bloedig neergeslagen en de leider Kozina werd opgehangen. Zijn laatste woorden kent iedere Tsjech: ‘Lomikar, Lomikar, binnen één jaar ontmoeten we elkaar bij God’. En volgens de legende stierf de keizer inderdaad binnen één jaar in zijn kasteel in Thrhanov. In kasteel Rabi, de grootste burchtruïne van Bohemen, zijn spectaculaire roofvogelshows.”


Vakantiehuizen West Bohemen

West Bohemen ligt in het westen van Tsjechië, tegen de Duitse grens aan. Dit gebied is vooral bekend door de stad Plzen, de 4de grootste stad van het land, en geboorteplaats van pils. Het landschap van de West Bohemen biedt een grote verscheidenheid van bossen, bergen, rivieren en geweldige uitzichten. Een perfecte plaats voor een langere vakantie of gewoon een tussenstop op weg naar Praag of de rest van Tsjechië

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: