Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen voralberg

Zwitsers Oostenrijk

Vakantiehuizen in Voralberg

Een beetje een buitenbeentje

"Voralberg is een beetje een buitenbeentje in Oostenrijk. Eigenlijk zoals Limburg in Nederland. Het gebied steekt als een geografisch tongetje Zwitserland in dus landschappelijk doet het gebied Zwitsers aan. Als je een vakantiehuis in Voralberg gaat huren, dan zul je merken dat ook de volksaard in Voralberg meer neigt naar die van de Zwitser. Ik chargeer nu misschien een beetje, maar waar de gemiddelde Oostenrijker ietwat afwachtend en formalistisch is, is de Voralberger vooral ondernemend en open. Als een Zwitser. Alleen hebben ze in Voralberg geen bankgeheim."


Sneeuwzekere wintersport

Als je wilt gaan skiën en daar een behoorlijke reis voor maakt, wil je toch wel een beetje sneeuwzekerheid. Wel, op ruim 800 kilometer rijden ligt het Montafon-dal. Sneeuwzekerder en dichterbij dan Tirol. Honderden kilometers perfect geprepareerde pistes in alle soorten en maten. Voor alle vormen van wintersport. Inclusief skisafari’s. En voor snowboarders is er een tweedaagse tocht naar de Piz Buintop en de 100 meter lange halfpipe in Partenen."


Bludenz

"Bludenz is een stadje waar de mensen graag komen. Wandelaars om te genieten van de prachtige natuur in de omgeving op maar liefst 1.000 km bewegwijzerde paden. Middenin het prachtige, romantische stadje staat de Milka chocoladefabriek."


Milka Chocolade Feest

"Gezinnen met kinderen komen graag in Bludenz voor het grootste familiefeest van Europa: het Milka Chocolade Feest. Één keer per jaar, op de eerste of tweede zaterdag van juli, wordt Bludenz lila met in de hoofdrol de van de reclame bekende chocoladekoe. Er worden door heel het stadje kinderattracties uitgezet en er wordt veel, heel veel op chocolade getrakteerd. En daar komen ieder jaar tienduizenden ‘Sjakies’ uit heel Europa op af."