Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen vlaanderen

Vlak maar sfeervol

Vakantiehuizen Vlaanderen

Venetië van het noorden

Catherine van Beek, landspecialist België: "Vlaanderenland. De Vlaamse kust met z’n kilometers lange stranden en sfeervolle badplaatsen. Het vlakke land met Brugge, door Jacques Brel bezongen in een lied gewijd aan z’n jeugdliefde. In de zwarte misdaadkomedie In Bruges speelt het Venetië van het Noorden een hoofdrol. Maar de werkelijkheid van grachten en boogbruggen is nog beter dan de film."


Westhoek Vlaanderen

"Andere, minstens zo mooie steden zijn Antwerpen, Gent, Mechelen en Leuven. Nog niet zo bekend is de Westhoek met de Kemmelberg, het natuurpark Palingbeek en de stadjes Ieper en Poperinge met hun eeuwenoude geveltjes. Een perfect wandel- en fietsgebied.”


Natuurpark De Palingbeek

"De droom die de Iepenaren in 1864 hadden, was mooi. ‘We graven een kanaal tussen het Ieperleekanaal en de rivier de Leie’. De heuvelkam bij Hollebeke liet deze droom letterlijk uiteenspatten. De gelaagde bodem (zand op klei) liet zich niet uitgraven voor tunnels. Steeds weer waren er instortingen. Men gaf het op en liet de boel de boel. Daardoor groeide de 3 kilometer lange sleuf uit tot een schitterend natuurlandschap. Nu omvat park De Palingbeek ruim 200 hectare gevarieerde bossen en 30 hectare open landschap met een rijke fauna en flora. En prachtige wandelroutes."


Kastelen Vlaanderen

"Wist je dat Vlaanderen meer kastelen telt per vierkante kilometer dan waar ook ter wereld? Dat hier het decimale stelsel werd uitgevonden door Simon Stevin? Dat er 172.000 ton chocolade per jaar wordt geproduceerd en verkocht in meer dan 2.100 winkels? Dat Brussel de hoogste sterrendichtheid heeft onder de 138 restaurants per vierkante kilometer? Dat er 400 soorten bier zijn, elk met een eigen glas? En dat tulpen niet uit Amsterdam komen? De eerste bollen uit Turkije kwamen in 1562 aan in Antwerpen. Zijn er dan geen zekerheden meer?"


Vakantiehuizen Vlaanderen

Het westen van Vlaanderen heeft een schitterende kust met zandstranden en uitgestrekte duinen. Aan de kust vindt u toeristische badplaatsen, maar ook kleinere authentiek Vlaamse stadjes. Vlaanderen heeft een groen achterland met een aantal prachtige middeleeuwse steden, zoals Brugge en Gent.

Meer vakantiehuizen in België: