Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen umbrië

Antieke steden en wijngaarden

Vakantiehuizen Umbrië

Antieke steden

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "De bewoners van deze regio in midden-Italië staan bekend als hardwerkend en nuchter. Net Hollanders. En net als in onze contreien overheerst de kleur groen op zacht glooiende heuvels met wijn- en olijfgaarden en zonnebloemen. Huur een vakantiehuis in Umbrië en ontdek verscholen in de heuvels liggende ommuurde, antieke steden en stadjes. Perugia, Orvieto, Montefalco en Assisi zijn de moeite van een bezoek waard. In het najaar krijgt het groen concurrentie van het rood van de wijnranken. Umbriërs zijn wijnmakers. Heel goede zelfs."


Wijnen uit Umbrië

"Umbrië is al duizenden jaren een gerenommeerd wijnbouwgebied. Te danken aan de goede hoek tussen heuvelhellingen en zon, de aanwezigheid van wateren, het milde klimaat en de kalkbodem. Dat resulteert in prachtige rode wijnen van de Sangiovese- en de Sagrantinodruif. Grecetto en Malvasia zijn lekker wit. Met proeverijen overtuigen lokale wijnboeren je graag van hun ambachtelijke vakmanschap."


Gubbio, Orvieto en Assisi

"In het groen vind je stadjes als Gubbio, het middeleeuwse juweel van Umbrië met de markante Palazzo dei Consoli en Palazzo Ducale. Alle bouwwerken zijn gemaakt van gele kalksteen. Bekende trekpleisters zijn de Kaarsen optocht (Corsa dei Ceri) en het middeleeuwse kruisboogschieten (Palio della Balestra). Orvieto wordt gedomineerd door de bijzondere architectonische stijl van de kathedraal en de meer dan 40 meter hoge romaanse Torre del Moro met uitzicht. Het Museum Claudio Faina bezit een grote collectie Etruskische kunst. Assisi mag je eigenlijk ook niet missen, alles ademt hier Fransiscus, dierenfluisteraar avant la lettre en beschermheilige van dier en milieu."


Woud van Dunarobba

"Zo’n drie miljoen jaar geleden nog gewoon groen, nu bestaat het Woud van Dunarobba uit giga versteende stronken. Zeer bijzonder."


Vakantiehuizen Umbrië

Midden in het hart van Italië ligt Umbrië, de regio die ook wel het groene hart wordt genoemd. Hier vindt u grote meren, omringd door talrijke bossen. Bekijk de vele kerkjes, kloosters, oude dorpen en geniet van het glooiende, groene landschap.

Meer vakantiehuizen in Italië: