Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen tsjechie;

Overweldigende natuur en historie

Vakantiehuizen Tsjechië

Bijzonder volk in een bijzonder land

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: "Tsjechen zijn een bijzonder volk in een bijzonder land. Maak kennis met een land met een overweldigende natuur en historie in de eerste plaats. Hooggebergte, beboste heuvels, meren en een reeks van steden, kastelen en burchten weerspiegelen de ongekende geschiedenis van het land. Maar bijzonder is vooral het feit dat de Tsjechen goed zijn in onverenigbare zaken. Ze drinken namelijk per hoofd van de bevolking het meeste bier van de wereld. Jaarlijks gaat er 160 liter in en dan zijn alle zuigelingen meegeteld. Daartegenover staan verbluffende sportprestaties op schaatsgebied. Ze zijn wereldkampioen ijshockey en hebben in Martina Sábliková een tweevoudig wereldkampioene langebaanschaatsen in huis."


Wereldberoemd bier

"Dat Tsjechen graag bier drinken, komt niet uit de lucht vallen. Ze produceren al eeuwenlang kwaliteitsbier. Het woord ‘pils’ komt van de plaats Plzeň, waar de brouwerij het wereldberoemde Pilsen Urquel maakt. Tsjechen drinken bier bij de lunch en ook ´s avonds gaan ze vaak met hun kennissen of vrienden naar een kroeg om daar één of twee pilsjes te drinken. Bestel je een pilsje dan krijg je automatisch een halve liter bier! Dat drink je bij een traditioneel gerecht zoals varkensvlees met noedels en rode of witte (zuur)kool. Dus doe je aan de lijn, vergeet het dan maar."


IJshockey

"IJshockey is immens populair. Tijdens het communisme was deze sport een van de weinige kansen om in Canada of Amerika te komen en als prof carrière te maken. Dat mocht overigens pas als je 30 jaar oud was. Nu is Tsjechië wereldkampioen. En denk je dat het een pure mannensport is vanwege die bodychecks en zo, niets is minder waar. De sport is ook onder Tsjechische vrouwen zeer populair."


Autoproducent

"Tsjechen zijn handige en flexibele mensen. Die handigheid is gecultiveerd in de machine-industrie die hier al heel lang draait. Al in de tijd van de Donau-monarchie floreerde het fabriekswerk en in de periode voor de Tweede Wereldoorlog behoorde Tsjechië tot de meest ontwikkelde industrielanden in Europa. Onder het communisme kwam de ontwikkeling tot stilstand. Het duurde tot de Fluwelen Revolutie dat de boel weer op gang kwam en er buitenlandse investeerders actief werden. Nu rolt hier niet alleen de roemruchte Škoda van de band maar ook Peugeot, Toyota, Hyundai en Citroën. Tsjechië is de grootste autoproducent van Europa."


Vakantiehuizen Tsjechië

Als vakantiebestemming heeft Tsjechië veel te bieden door de mooie natuur en de grote culturele en culinaire verlokkingen. Praag heeft veel te bieden op het gebied van architectuur, (klassieke) muziek en schilderkunst.
Ook de natuur van Tsjechië is zeer bezienswaardig, ongeveer eenderde van het bergachtige land is met bos bedekt. Er leven dieren als gemzen, moeflons, lynxen en wolven in de bossen. In het natuurreservaat Zehusice zijn zelfs witte herten te vinden, uniek in Europa.

Culinair gezien heeft Tsjechië veel weg van Oostenrijk, met zijn schnitzels en aardappelen, er zijn echter wel duidelijke Slavische invloeden.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: