Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen trentino

Schitterend berggebied

Vakantiehuizen in Trentino

Wintersport en zomerbestemming

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Trentino is een Italiaans berggebied dat niet ver van Oostenrijk ligt. ‘s Winters is Trentino het domein van skiërs en snowboarders. Als je een vakantiehuis in Trentino in de winter wilt huren, dan kun je terecht op de fraaiste pistes en mooiste skiroutes waarvan enkele zelfs op de bekende UNESCO werelderfgoedlijst voorkomen. Maar zomers is het ook genieten in de bergen en op de meren."


Trento en Rovereto

"Steden als Trento en Rovereto zijn er voor een cultureel bezoek. Trento was een tijdje een Oostenrijkse stad, na de Eerste Wereldoorlog werd deze weer Italiaans. De stad werd beroemd door het Concilie van Trente dat hier van 1545 tot 1563 werd gehouden in het Castel Buonconsiglio. Nu als kunsthistorisch museum je bezoek waard."


De grootste klok van Italië

"Van een andere orde is het museum voor moderne kunst het MART in Rovereto. In deze stad vind je ook het renaissancistische monument  Palazzo della Cassa di Risparmio en het kasteel van Rovereto, een oorlogsmuseum. En misschien heb je even tijd om in de Torrione Malipiero de grootste klok van Italië te bekijken. Overigens, er zijn in de regio veel fraaie kastelen te zien waaronder Castel Tirolo, Castel Roncolo en Castel Beseno met z’n adembenemende uitzicht."


Polenta, strudel en grappa

"De keuken is van Trentino is heel specifiek. Mij loopt het water in de mond van strudel, hét streeknagerecht gemaakt van de lokale appels. Gerechten uit de traditionele keuken zijn onder andere polenta, konijn en zuurkool. Probeer ook de strangolapreti, balletjes van spinazie en brood. En het gebak. De zelten (met noten en gedroogde vruchten) en de  kruimeltaart zijn jammie! De streek brengt veel sappige appelsoorten voort. Basis voor de strudels maar ook lekker uit de hand. Wijnen voor bij het eten zijn er in overvloed en als besluit drink je natuurlijk een grappa."


Vakantiehuizen in Trentino

De Noord-Italiaanse regio Trentino is zeer veelzijdig en leent zich uitstekend voor een sportieve vakantie. De spectaculaire Dolomieten trekken veel fanatieke fietsers, wandelaars en wintersporters. Het Gardameer biedt een andere vorm van vermaak.

Meer vakantiehuizen in Italië: