Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen toscane

Aaneenschakeling van parels

Vakantiehuizen in Toscane

Wintersport en zomerbestemming

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Op zoek naar de bakermat van de Italiaanse Renaissance? Dan moet je beslist eens een vakantiehuis in Toscane huren. Er zijn Toscanen die beweren dat Italië in Toscane ligt en niet andersom. Nu hebben ze alleen al historisch gezien, een punt. Beeldhouwkunst, architectuur, schilderkunst en literatuur gaven richting in Europa: Michelangelo, Da Vinci, Dante, Boccacio Machiavelli. Ik bedoel maar. Het landschap is ook bijzonder karakteristiek. Cypressen, pijnbomen, stranden, rotsen. Glooiende, groene heuvels of grillige kust, het voelt klassiek aan. Toscaans. Ontdek het op een Vespa, een fiets of te voet."


Trento en Rovereto

"Toscane is een aaneenschakeling van parels. Ik noem er (maar) drie. Florence is een openluchtmuseum met onder andere de Kathedraal, het San Marcoklooster (fresco’s van Fra Angelico), Ponte Vecchio (juwelierswinkeljes) en de De Medici praalgraven."


De grootste klok van Italië

"Dan Siena. De historische binnenstad staat compleet op de UNESCO lijst. Je kunt er tal van architectonische schatten bewonderen. Zoals de 13e eeuwse Kathedraal, het middeleeuwse stadhuis (Palazzo Publico) en het schelpvormige stadsplein Piazza del Campo, toneel van de Palio, de traditionele paardenrace tussen 17 wijken van de stad. San Gimignano is een middeleeuws stadje waar de dertien torens het stadsbeeld bepalen."


Toscaanse keuken

"Smaak het genoegen van een maaltijd in een dorpsristorante en schuif aan bij de keukenmatrone. Dat wordt smikkelen en smullen, beloof ik je. De Toscanen staan bekend als ‘boneneters’. Dat klinkt niet direct als jammie jammie maar vergis je niet. Laat mama haar werk maar doen. In de boerenkeuken worden verse seizoensproducten gecombineerd met mals vlees. Waarbij de gouden Toscaanse olijfolie en verse kruiden als rozemarijn, salie en munt bepalende rollen spelen. Buon appetito."


Vakantiehuizen in Toscane

Toscane ligt in het westen van Italië en is erg populair bij Nederlanders vanwege de prachtige omgeving en historische steden. Hier vindt u bekende steden als Florence, Pisa, Lucca, Cartona en Sienna. Deze streek is al jaren de favoriete bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en historie.

Meer vakantiehuizen in Italië: