Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen tirol

Heerlijk in winter én zomer

Vakantiehuizen in Tirol

Belangrijkste wintersportgebied van Oostenrijk

"Voor veel mensen ís Tirol Oostenrijk. Het is het belangrijkste wintersportgebied en heeft de hoogste bergen, de ruigste dalen, lieflijkste dorpen en die typische Oostenrijkse gemütlichkeit. De Tiroler zelf zien we vaak stereotiep. In lederhosen, met verenhoedje en jodelend tot in de kleinste uurtjes. Oké, ze houden van folklore en ze zijn heel gastvrij. En ze staan graag vooraan om je te vermaken in bekende skidorpen als Westendorf, Kitzbühel, Sölden en Ischl. Maar als je een vakantiehuis in Tirol gaat huren, dan merk je snel genoeg dat het jodelen allang is ingeruild voor de actuele top 40."


Zomervakantie in Tirol

"Verblijf in de zomer in een vakantiehuis in Tirol en je wordt getrakteerd op een prachtig groen berggebied met eindeloze weiden, vergezichten en bezienswaardige stadjes. Er zijn legio wandel- en klimmogelijkheden. Een beetje fietser gaat zich te buiten aan de Via Bavarica-Tyrolensis: een bergachtige etappe van 225 kilometer tussen Tirol en Beieren."


Steden in Tirol

"Stadjes in Tirol die je kunt bezoeken zijn Innsbruck, Kitzbühl, Hall, Seefeld en Kufstein. Vooral Kufstein mag je niet missen met zijn nauwe middeleeuwse steegjes en ‘heldenorgel’, een van de weinige openluchtorgels ter wereld. En dat allemaal in gezonde berglucht onder de warme zon."


Actieve vakantie

"De bergen en kloven in Tirol bieden in de zomer ook vermaak voor de sportieveling die wat verder wil gaan. Je kunt op veel plekken paragliden, parachutespringen en raften. Maar natuurlijk is het hier ook feest voor de ‘ouderwetse’ bergbeklimmer, wandelaar en hiker. Wat je ook doet, na een dagje sporten is het prettig aan tafel gaan voor een stevige Tiroolse maaltijd zoals Gröstl met een koud biertje."


Vakantiehuizen in Tirol

De bekendste vakantiebestemming van Oostenrijk is Tirol. Wie is er nou niet bekend met de Alpenmeisjes, Lederhosen, pullen bier en wienerschnitzel. Daarnaast is er ook nog het adembenemende Alpenlandschap.

Meer vakantiehuizen in Oostenrijk: