Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

Vakantiehuizen in Spanje

Spanje is ruim twaalf keer zo groot als Nederland. Langs de oostkust en in het zuiden zijn uitgestrekte, zonnige stranden. In het noorden en noordwesten is het landschap wat groener. In het noorden en in het zuiden van Spanje zijn hoge bergen. Bij Spanje horen ook de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. Spanje is in elk seizoen een heerlijke vakantiebestemming.


 Bekijk hier alle vakantiehuizen in Spanje >>

Kenmerkend voor Spanje

Als vakantiebestemming heeft Spanje veel te bieden door de gevarieerde landschappen, rijke historie en een goede keuken. Spanje, op z’n Spaans ‘España’, is ruim twaalf keer zo groot als Nederland en er wonen ruim 48 miljoen mensen.

Door de uitgestrektheid van Spanje heeft iedere streek zijn eigen karakter en regionale specialiteiten. Spanje heeft verder een groot aantal nationale parken en natuurreservaten. 

.

kust spanjestrand spanje

Kenmerkend voor Spanje zijn de rotskusten en uitgestrekte stranden. Een vakantiehuis of vakantiepark van HappyHome bevindt zich middenin deze schitterende landschappen. Historische invloeden zijn zichtbaar in verschillende delen van het land. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat u het hele jaar door van uw vakantiewoning in Spanje zult genieten.Vakantie inspiratie?

Vakanties organiseren is ons vak. Sinds 1989 hebben we veel ervaring opgedaan met vakantiehuizen en bestemmingen in de meeste Europese landen. Veel van onze kennis en expertise delen wij graag met u. Onze reisadviseurs helpen u bij het vinden van uw ideale vakantie- bestemming.

Telefoon

(072) 52 79 000

Email

info@happyhome.nl


Vakantiehuizen aan de Costa's

Dankzij een heerlijk mediterraan klimaat, gecombineerd met uitgestrekte stranden en een kalme zee, zijn de Costa's aan de Middellandse Zee een van de grootste trekpleisters van Spanje.

vakantiehuizen costa brava

Costa Brava

De Costa Brava (Catalaans voor ruige, wilde kust) ligt in Catalonië, tussen de Franse grens tot aan de gezellige badplaats Blanes. Bekende badplaatsen zijn bijvoorbeeld Palamós, Roses, Platja d’Aro, Tossa de Mar, l’Estartit en  Lloret de Mar.

vakantiehuizen costa dorada

Costa Dorada

De Costa Brava loopt over in de Costa Dorada (dit betekent Gouden Kust), tot ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Tarragona aan de delta van de rivier Ebro. Er zijn vele badplaatsen, waaronder Salou en Cambrils. 

vakantiehuizen benidorm

Costa Blanca

Verder naar het zuiden gaat de Costa Dorada over in de Costa del Azahar (Oranjebloesemkust). Deze regio is dan ook mede bekend om de sinaasappels. Naast de heerlijke stranden zijn er ook mooie steden als Valencia en Alicante. 


De Costa del Azahar gaat over in de Costa Blanca, ook wel de witte of warme kust genaamd. Deze Costa is bekend om de vele witte stranden. Bekende steden zijn Benidorm en Murcia.

vakantiehuizen malaga

Costa del Sol

De meest zuidelijke Costa is de Costa del Sol in Andalusië. Letterlijk vertaald betekent dit zonnekust. In de bekende badplaats Torremolinos komt de gemiddelde maximumtemperatuur ’s winters niet onder de vijftien graden, terwijl die van april tot en met oktober varieert van twintig tot dertig graden. De Costa del Sol is dan ook een zeer populaire vakantiebestemming, ook om te overwinteren. Bekende badplaatsen zijn Torremolinos, Málaga en Marbella.Vakantiehuizen Spanje met privé zwembad

Geen gedoe met het zoeken naar een plekje bij het zwembad, want het zwembad is er helemaal alleen voor jou en je familie. Het ultieme vakantiegevoel! Je kunt heerlijk zonnen en relaxen in tuin van je vakantiewoning, en wordt het iets te warm, dan neem je een verfrissende duik het water in. 

Voor de kids is een privé zwembad ook ideaal, die vermaken zich de hele dag kostelijk in het water. Het aangename Spaanse klimaat, gecombineerd met de luxe van een eigen zwembad, zorgen voor een onvergetelijke en geslaagde vakantie.De Balearen

De eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza maken onderdeel uit van de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee. Naast deze eilanden behoort ook Formentera tot de de Balearen. Dit is het kleinste eiland van de eilandengroep en het heeft, in tegenstelling tot de andere eilanden, geen vliegveld. Op de Balearen heerst een mediterraan klimaat, waardoor de zomers zonnig en warm zijn, met weinig neerslag, en de winters zacht. De Balearen liggen op ongeveer 2,5 uur vliegen van Nederland.

Vakantiehuizen Mallorca


Mallorca is het grootste eiland van de Baleraren. Het eiland heeft zo’n beetje alles waar de gemiddelde vakantieganger behoefte aan heeft. Brede stranden en karakteristieke baaien, toeristische plaatsen en authentieke berg- en vissersdorpjes, grote boulevards en nauwe straatjes. Daarnaast is er een goed uitgaansleven en zijn er schitterende natuurreservaten en diverse historische overblijfselen.


Bekijk hier alle vakantiehuizen op Mallorca

vakantiehuizen mallorca
vakantiehuizen ibiza

Vakantiehuizen Ibiza

Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Het eiland heeft veel meer te bieden dan een bruisend nachtleven waarvan het vooral bekend is. In het binnenland is veel ongerepte natuur te vinden en er zijn vele bezienswaardigheden. Ses Salines zijn de zoutvlakten van Ibiza en behoren tot beschermd natuurgebied. Al eeuwenlang vinden hier in de zoutmeren zoutwinning plaats. Tegenwoordig is het tevens een belangrijk natuurreservaat en toevluchtsoord voor allerlei vogels, waaronder flamingo’s.


Verder zijn er talloze prachtige stranden en baaien, zoals de rustige baai Cala d’Hort. Cultuurliefhebbers moeten zeker het oude gedeelte van Ibiza Stad, Dalt Villa genoemd, bezichtigen. Dit historische gedeelte bestaat uit steile straatjes, mooie gebouwen, een kathedraal en diverse musea.


Bekijk hier alle vakantiehuizen op Ibiza

Vakantiehuizen Menorca


Menorca ligt 75 km ten oosten van Mallorca. Het eiland is ongeveer 1,5 keer zo groot als Ibiza en 5 keer zo klein als Mallorca. Het eiland is vrij groen, ca. 40% is bebost met voornamelijk pijnbomen en zeedennen en er is een grote variatie aan planten. De noordkust van Menorca heeft een onregelmatige kustlijn met fjorden en grillige rotsformaties. Het zuiden heeft kleine baaien en veel stranden.


Bekijk hier alle vakantiehuizen op Menorca

vakantiehuizen menorca


Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden op ca. honderd kilometer van de kust van Zuid-Marokko. Lanzarote is het meest oostelijke eiland en El Hierro is het meest westelijke. Er zijn 7 grote eilanden die deel uit maken van de eilandengroep, en enkele kleine. Het grootste eiland is Tenerife, dan Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera en tot slot El Hierro. Op de eilanden heerst een warm, subtropisch klimaat.

tenerifelanzarote puerto del carmenla palma


vakantiehuizen tenerife

Vakantiehuizen Tenerife

Tenerife is niet alleen qua oppervlak het het grootste Canarische Eiland, maar ook qua inwoners. De 3.718 meter hoge vulkaan Pico del Teide is de hoogste berg op Spaans grondgebied. Het nationale park El Teide is het meest bezochte nationale park van Spanje, maar ook het oudste en het grootste van de Canarische Eilanden. Dankzij de hoge vulkaan kent Tenerife een weergrens, die vooral in de winter te merken is. In het noorden is het vaker bewolkt en regenachtiger dan in het zuiden, in het noorden vind je dan ook veel subtropische vegetatie. Hier komen ook veel bananenplantages voor. Vanwege deze weergrens is vooral het zuidwesten populair onder toeristen.

Vakantiehuizen La Palma

La Palma ligt het meest noordwestelijk van de Canarische Eilanden. Er zijn nauwelijks stranden en daardoor is er geen massatoerisme zoals op de meeste andere eilanden. De meeste toeristen komen voor de schitterende natuur en om te wandelen. La Palma heeft, net als Tenerife en Gran Canaria, een weergrens met een natte, vuchtbare kant en een droge kant. Het eiland wordt ook wel La Isla Verde genoemd, het groene eiland. Er zijn veel wandelroutes uitgezet op La Palma, waarvan vele met behoorlijke hoogteverschillen.

vakantiehuizen la palma
vakantiehuizen lanzarote

Vakantiehuizen Lanzarote

Lanzarote wordt, samen met Fuerteventura, gezien als het oudste van de Canarische Eilanden. Het is het meest noordelijk gelegen eiland van de eilandengroep. Het grootste gedeelte van het eiland is bedekt met lava, waardoor er weinig groen is. Op het eiland wordt veel gedaan om het oorspronkelijke karakter te behouden. Gebouwen mogen niet hoger zijn dan 4 verdiepingen en moeten wit geschilderd zijn en grote reclameuitingen zijn niet toegestaan. Hierdoor heeft Lanzarote een uniek karakter. Een van de vele bezienswaardigheden is, naast de stranden, het nationale park Timanfaya met vulkanen, kraters en lavavelden.

Vakantiehuizen Gran Canaria

Tussen Tenerife en Fuerteventura in ligt Gran Canaria. Net als Tenerife en La Palma kent Gran Canaria een weergrens. Het zuiden is droog en zonnig, het noorden is groener en vruchtbaarder. De gemiddelde temperatuur in in de winter nog altijd 17 graden en dankzij de golfstroom ligt de temperatuur van het zeewater vrijwel altijd tussen de 19 en 24 graden. Dit maakt Gran Canaria een zeer geliefde bestemming om te overwinteren. In het binnenland vind je bergen, groene ravijnen en pottoreske bergdorpjes en grotwoningen. Bezienswaardigheden zijn o.a. de vuurtoren Faro de Maspalomas, het huis van Christoffel Columbus in Las Palmas, de grotwoningen in Artenara en de duinen en het brakwatergebied van Maspalomas. 

vakantiehuizen gran canaria

spanje, jouw volgende bestemming?

benidorm
costa del sol
torremolinos
mallorca
ibiza stad
spanje

Over Spanje

                       
       
       
Officiële naam: Reino de España

Oppervlakte: 504.782 km² (12,5 x Nederland)

Inwoners: 46,6 miljoein

Hoofdstad: Madrid

Officiële landstalen: Spaans, Catalaans, Baskisch en Galisich

Munteenheid: Euro

Landnummer: +34 of 0034

Elektriciteit: 230 volt (Net als in Nederland)

Autoletter: E

Internet landcode: .es  

       

Onderweg

Tolwegen

Neem altijd genoeg geld mee, of een creditcard, als u met de auto gaat rijden. In Spanje wordt op de meeste autosnelwegen namelijk tol geheven. Er zijn in Spanje drie tariefklassen, klasse 1, 2 en 3. Als u tot klasse 1 behoort moet u relatief het minst betalen, klasse 3 het meest. ’s Nachts en op zon- en feestdagen gelden kortingen van 60% tot 80% op sommige trajecten.

Bij het tanken zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zo zijn de loodvrije benzine en diesel overal goed verkrijgbaar, maar de LPG is maar in beperkte mate verkrijgbaar. Daarnaast moet u ook opletten wat u tankt. De benamingen voor benzine en diesel lijken op elkaar, benzine is gasolina in het Spaans en diesel is gasoleo.

tolwegen spanje