Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen slovenie

Prachtige natuur

Vakantiehuizen in Slovenië

Klein maar fijn

Landspecialist Petr Soudsky: "Klein maar fijn, is het eerste dat in me opkomt als je me vraagt dit land te typeren. Het is net zo groot als Nederland maar telt slechts 2 miljoen inwoners. Binnen 3 uur rijd je van noordoost naar zuidwest, Slovenië kent een uitstekend wegennet (denk aan je vignet!). Je zit dus ook in no time op het meer van Bled, dé trouwlocatie van Slovenië: in een roeiboot in het licht van de ondergaande zon, omringd door de bergen en witte zwanen rond je boot. Is dat romantisch of is dat romantisch?"


Grotten van Postojna

Slovenië is ondergronds ook aantrekkelijk. In het Karstgebied kun je afdalen in grotten, wijnkelders en geheime tunnels. De Grotten van Postojna zijn de drukst bezochte attractie in Slovenië. De mijngangen van Mežica kun je te fiets verkennen."


De 3 toppen van de Triglav beklimmen

“Het nationale symbool is de berg Triglav, met 2864 meter de hoogste berg van het land. De drie toppen (Triglav betekent drievinger) staan voor verleden, heden en toekomst. Je wordt pas als echte Sloveen of Sloveense beschouwd als je deze bergreus hebt beklommen. Als dat gelukt is, stort je je op het feestmaal. Dat is simpel maar lekker en bestaat uit vers vlees of vis, besprenkeld met zeer smaakvolle pompoenolie.”


Kastelen en ruïnes

"De laatste jaren komen de gangen onder de stad Kranj toeristisch in opkomst. Boven de grond kun je terecht in 120 kastelen en landhuizen, sommige zijn nog slechts (imposante) ruïnes.”


Vakantiehuizen in Slovenië

Slovenië is een klein land met een veelzijdig, groen landschap. Bergen, rivieren en bossen gecombineerd met een zonnig klimaat maken Slovenië een aantrekkelijke vakantiebestemming. Culturele bezienswaardigheden, zeevakanties en bezoeken aan kuuroorden zijn populair in Slovenië.