Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen sicilie

Vakantiehuizen Sicilië

Vakantiehuizen Sicilië

Vakantiehuis Sicilië huren

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Op Sicilië heerst een Middellandse Zeeklimaat. De zomers op Sicilië zijn dan ook warm. Van mei tot september regent het, op een enkele flinke stortbui na, nauwelijks op Sicilië. Van oktober tot februari valt de meeste neerslag, en dan voornamelijk in de noordelijke gebergten. Als je een vakantiehuis op Sicilië wilt huren rond of in de voorjaarsvakantie (eind februari, begin maart), dan kan het zomaar zijn dat de temperatuur een behagelijke 20 graden Celsius bedraagt. Zit je in de zomer in een vakantiehuis aan de kust van Sicilië, dan ligt de temperatuur vaak rond een heerlijk aangename 26 graden Celsius. In het zuiden is het stukken warmer: hier kan de temperatuur stijgen tot 40 graden Celsius door de Sirocco die hete lucht uit de Sahara naar het noorden van Sicilië voert."

Bekijk alle vakantiehuizen op Sicilië


Sicilië per auto verkennen

"Sicilië kun je goed per auto verkennen. Het verkeer op Sicilië is typisch Italiaans, dus hectisch en ongeduldig. Het rijden in de smalle straatjes en op drukke kruispunten in de grotere steden is een uitdaging. Je moet je plek in het verkeer claimen, door bijvoorbeeld vaak van de claxon gebruik te maken. Maar je kunt Sicilië ook per trein verkennen, want het eiland heeft een eigen spoornet.

De hoofdstad van Sicilië is Palermo. Dit is met ruim 655.000 inwoners de grootste stad van Sicilië. Andere grote steden op Sicilië zijn Catania en Messina. In het oosten, nabij Catania, bevindt zich de vulkaan Etna. Je kunt met de Circumetnea trein vanuit Catania een ronde van 114 km langs de voet van de Etna maken. Deze smalspoortrein gaat naar een hoogte van 1.000 meter. Rondom de grote vulkaan is het landschap verder vrij vlak. Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In het noorden van Sicilië bevinden zich grote wouden. In west en centraal Sicilië wordt het landschap gedomineerd door heuvels. In de zomer heerst hier droogte. Met uitzondering van de vele citroen- en sinaaspappelplantages zijn de heuvels door de droogte goudbruin van kleur."


Vliegen naar Sicilië

"Het snelst ga je uiteraard per vliegtuig naar Sicilië. Op 40 km ten westen van Palermo ligt het Falcone e Borsellino Airport. Tussen de luchthaven en Palermo rijdt een pendelbus. Ook is er een directe treinverbinding tussen Palermo en het vliegveld: de Trinacria Express. Gaan er naar de luchthaven van Palermo vooral lijnvluchten, op Fontanarossa, de luchthaven van Catania, landen de meeste chartervluchten. De luchthaven van Catania ligt aan de oostkust van Sicilië, dit is ook de grootste toeristenbestemming van Sicilië.

Voor wie niet wil vliegen: er is een veerbootverbinding met het vasteland van Italië vanuit Messina. Er gaan vanuit Genua, Livorno of Napels veerboten naar Messina. Vanuit Genua duurt het 20 uur voor je in Messina bent, vanuit Livorno ongeveer 18 uur. Het scheelt een lange autorit door de laars van Italië. Wil je ook nog andere Italiaanse regio's verkennen en geef je niets om die lange autorit, rij dan door naar Reggio di Calabria of San Giovanni. Neem vanaf daar de veerboot (Traghetti) over de Straat van Messina: de overtocht naar Messina duurt minder dan een half uur."Vakantiehuizen op Sicilië

Naast de Etna heeft Sicilië nog een bekende, zo niet beruchte, vulkaan, de Stromboli. Deze actieve vulkaan bevindt zich op het gelijknamige eiland ten noorden van Sicilië. In het midden van Sicilië ligt het Lago Pergusa. Dit is een eivorming meer van 1 bij 1,5 km groot. Om dit meer loopt het Autodromo di Pergusa, een circuit voor autoraces

Meer vakantiehuizen in Italië: