Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen sauerland

In elk seizoen genieten

Vakantiehuizen in Sauerland

Winterberg en Willingen

"Een vakantiehuis in Sauerland staat in een typisch Duitse streek met (laag)gebergte en bossen. Het is er het goed wandelen in de zomer en je kunt lekker langlaufen en skiën in de winter. Als je een vakantiehuis in Sauerland wilt huren, is het in welk seizoen dan ook genieten. Het drukbezochte Winterberg is de bekendste plaats in Sauerland. Willingen is wat rustiger en daardoor wellicht voor sommingen ook gezelliger."


Connectie met Nederlands koningshuis

"Wat je misschien zult verbazen, is de connectie van dit gebied met ons koningshuis. Dat begint met de voor Sauerland kenmerkende stuwmeren. Aangelegd voor recreatie en voor wateropslag, waterpeilregulatie en energievoorziening. Met andere woorden voor watermanagement! En bij dit woord denk ik meteen aan het specialisme van onze Wim-Lex."


Schlos Arolsen

"Nog een historische connectie met het Huis van Oranje. In 1858 kwam in Schloss Arolsen een prinsesje ter wereld, prinses Emma. Als 20-jarige trouwde ze met de 62-jarige koning Willem III. Uit dit huwelijk werd hun enige kind geboren: Wilhelmina. En daarmee was het voortbestaan van het koningshuis gered. Emma bracht ook later nog regelmatig een bezoek aan Schloss Arolsen."


Cultuur en natuur

"In Sauerland ontspringen verschillende rivieren, onderbroken door stuwmeren zoals de Mohnesee, de Biggesee en de Edersee waar je alle vormen van watersport en –recreatie kunt beoefenen. In steden als Arnsberg, Meschede, Winterberg, Willingen en Korbach kun je niet alleen de bierpul heffen maar ook cultuur opsnuiven. En natuur onderga je in de druipsteengrot Atta-Hölle in Attendorn en in een prachtig gebied als het Amsberger Wald. De kids vermaken zich uitstekend op een rodelbaan of in één van de attractieparken Fort Fun en Panorama Park."


Vakantiehuizen in Sauerland

Sauerland is de regio in het westen van Duitsland, bestaande uit vele bergen, die populair is onder Nederlanders. Het Sauerland is een schitterende streek voor iedereen die van rust en natuurschoon houdt. Het bestaat uit bergen, vele (stuw)meren en drie natuurparken. De stadjes en dorpjes zijn gemoedelijk en u zult zich hier zeer welkom voelen.

Meer vakantiehuizen in Duitsland: