Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen saksen thüringen

Veel veranderd sinds de val van de muur

Vakantiehuizen in Saksen en Thüringen

Rijke geschiedenis

"Huur een vakantiehuis in Saksen of Thüringen, het gebied van de Ossies. Deze streek in het Oosten van Duitsland heeft een rijke geschiedenis en veel cultuur. En niet te vergeten prachtige natuurgebieden en bruisende steden als Dresden en Leipzig. Er is hier veel veranderd na de val van de muur."

Vakantiehuizen Sächsische Schweiz


Culturele hoofdstad van Duitsland

"De Trabantjes zijn ingeruild voor Porsches. De fabriek van deze exclusieve sportwagen is namelijk verplaatst naar Leipzig, de culturele hoofdstad van Duitsland. Je zit hier niet ver van Polen en Tsjechië, een uitstapje over de grens is dus zo gemaakt."


Hollandse meesters

"De genoegens in Thüringen en Saksen zijn veelzijdig. Sportief kun je in alle jaargetijden terecht voor wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën of avontuurlijk klimmen. Voor de cultuur moet je echt de tijd nemen en in de stad zijn. In Freiburg voor het zilver, in Meissen voor het porselein, in Seiffen voor het speelgoed, in Görlitz voor de Trabant, en in Jena voor het historische parkcomplex. De Saksische vorsten waren echte cultuurliefhebbers. Zij verzamelden geweldige kunstcollecties met veel Hollandse meesters. Saksen kent ook muzikaal z’n klassieken. Bach en Wagner hebben er gewoond en gewerkt."

Vakantiehuizen Sächsich-Niederlausitzer-Heideland


Renaissancehuizen

"De plaats Erfurt doe je aan vanwege de mooie renaissancehuizen en het neogotische Rathuis. Al moet ik stiekem bekennen dat ik aan Anni Friesinger moet denken die hier vandaan komt en in de beroemde ijshal begon aan een imposante schaatscarrière die eindigde in de armen van onze Friese schaatsheld Ids Postma."

Vakantiehuizen Thüringen


Vakantiehuizen in Thüringen en Saksen

Thüringen kent vele culturele en historische hoogstandjes. U kunt hier uitstekend wandelen op één van de bekendste wandelroutes van Europa, dwars door de vele bossen en bergen. Ook in de winter, als alles bedekt is door de sneeuw, is Thüringen een boeiende vakantiebestemming.

Saksen wordt ook wel ‘het culturele hart’ van Duitsland genoemd. Met steden als Dresden en Leipzig heeft deze regio de cultuurliefhebber veel te bieden. De hellingen langs de rivier de Elbe zijn veelal begroeid met wijnranken, en wat dacht u van een vaart over de Elbe met een traditioneel radarstoomschip? In de winter kunt u in Saksen tevens goed terecht voor wintersport activiteiten.

Meer vakantiehuizen in Duitsland: