Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen reuzengebergte;

Top vakantiebestemming

Vakantiehuizen Reuzengebergte

Wandelroutes

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: "Het Reuzengebergte is het hoogste gebergte in Tsjechië en is onderverdeeld in 12 natuurreservaten. De absolute top is de 1.602 meter hoge Snežka die je kunt bedwingen als klimmer, wandelaar of gewoon in de lift. Wie een vakantiehuis in het Reuzengebergte gaat huren, moet beslist eens één van de vele gemarkeerde wandelroutes volgen die zijn uitgestippeld langs de mooiste plekjes in het Reuzengebergte."


Heel veel recreatiemogelijkheden

"Want mooi is het gebied met bossen, rotsachtige kliffen, ijsbergdalen, klaterende beekjes, watervallen, hoogvlakten, warmwaterbronnen, veen, bergweiden met zeldzame planten, traditioneel gedecoreerde houten huisjes, badplaatsen, kastelen en heel veel recreatiemogelijkheden, ook voor de kids. Bergbeklimmers kunnen zich uitleven op diverse oefenrotswanden, mountainbikers op 400 km aan fietsroutes."


Wintersport

"Ook in de dalen valt er veel te zien en te beleven. Zoals de waterval ‘Mulavský vodopád’ en de rivier de Mumlava die in de winter verandert van waterval in ijsval. Zeer bijzonder. Trouwens, in het winterseizoen kun je terecht op een groot aantal skipistes en langlauftrajecten. Het gebied rond de stad Turnov is bekend is door z’n rotssteden en dalen met meertjes. En aan kastelen geen gebrek!"


Boheems Kristal

"Een lekker dagje met de hele familie beleef je in het thematische aquapark Babylon in Liberec. Zwembaden, glijbanen, zwemmen door grotten, onderwatermuziek. Romantiek in spa-sfeer! Harrachov is een aantrekkelijk plaatsje met een rijke glastraditie (Boheems Kristal). In het glasmuseum kun je zien hoe het glas gemaakt wordt en tegen aantrekkelijke prijs kopen."


Vakantiehuizen Reuzengebergte

Het Reuzengebergte ligt in het noorden van Tsjechië, tegen de Poolse grens aan, en is sinds 1962 een beschermd Nationaal Park. Het Reuzengebergte is een ideaal gebied voor een sportieve vakantie, maar ook voor liefhebbers van cultuur en historie is er voldoende te bezichtigen. In de winter is het Reuzengebergte schitterend mooi en uitstekend geschikt voor wintersporters. In de zomer is het een perfect gebied om te wandelen of mountainbiken.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: