Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen quercy & lot

Veel te genieten

Vakantiehuizen Quercy & Lot

Lot, Tarn en Garonne

"Boek gerust een vakantiehuisje in Quercy en Lot, want er is ook geen enkele reden om hier ergens naar van te worden. Er valt in dit gebied juist heel veel te genieten. De oud-Gallische naam Quercy betekent zoveel als ‘mensen die aan de mooie rivier wonen’. En mooi zijn ze, de rivieren Lot, Tarn en Garonne met al hun vertakkingen. Het noorden kenmerkt zich door bergachtige rotsplateaus van kalk met prachtige vergezichten. Karakteristiek zijn de eeuwenoude stenen muurtjes die de overgang markeren tussen weiden en bossen. Typisch zijn ook de hutten van los gestapelde stenen waarin de schaapherders vroeger konden schuilen tegen de elementen."


Truffels en walnoten

"In het zuiden vind je vruchtbare afzettingen van de rivieren en tieren welig de kwee-peren, walnoten en hazelaars. De verwilderde peren zorgen in het najaar overal voor een kenmerkende zoete geur. Plukken wat je plukken kan! De walnoot staat hier hoog in culinair aanzien, er zijn dan ook legio walnootboomgaarden die een rijke oogst opleveren. Truffels opsporen is het werk van de speciaal getrainde varkens en honden."

Bekijk vakantiehuis Le Noyer

Grotten van Lascaux

"Mooi is ook de sterrenhemel in dit gebied. Met name in de driehoek tussen de plaatsjes Labastide-Murat, Livernon en Sauliac-sur-Célé. Dit is ‘s nachts de donkerste plaats van Frankrijk, er is geen lichtvervuiling. Daardoor kunnen sterrenkijkers hier onder ideale omstandigheden de nachtelijke hemel bestuderen en letterlijk de sterren van de hemel zien. In de grotten van Lascaux heb je wel licht nodig als je spelologie wilt bedrijven en de duizenden jaren oude tekeningen aan de wand wilt bestuderen."


Jachtfeesten

"Elk dorp in deze regio viert ieder jaar z’n jachtfeest. De gemiddelde stadsbewoner kan zich nauwelijks voorstellen waarom dat nou moet, die beesten afschieten. Uiteraard denken de plattelandbewoners daar heel anders over. Dichterbij de natuur levend, ervaren zij de keerzijde van dat wild. Niet alleen kan (teveel) wild ziektes verspreiden, het kan ook enorme schade aan hun gewassen toebrengen. Een hert of zwijn dat door je veld meloenen banjert, daar word je als boer niet vrolijk van. Dus houden de plaatselijke jagers de wildstand onder controle. En, je bent Fransman of niet, dat wild smaakt enorm lekker en is best een smulfestijn waard. En dus is elk jaar een ‘repas de casse’ met everzwijn en hert op het menu. Obelix zou het wel weten!"


Vakantiehuizen in Quercy & Lot

Quercy en Lot is een rustige en vrij onbekende regio in het zuidoosten van Frankrijk. Hier vindt u nog de onbedorven landschappen en een rijke historie. Het huren van een vakantiewoning in Quercy en Lot is met vele verschillende soorten vakanties te combineren. Voor zowel een rustige ontspannen vakantie als een actieve vakantie bent u hier aan het goede adres. U zult zeker genieten in uw vakantiewoning in Quercy en Lot.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: