Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen provence

Hoogtepunt van Frankrijk

Vakantiehuizen Provence

Grand Canyon du Verdon

"De Provence is zich in een zeer rijk en gevarieerde landschap waarvoor ik hier ruimte tekort kom om al het moois te benoemen. Kenmerkend is het mediterraan reliëflandschap met vlakten en bergen. Een letterlijk hoogtepunt in de Provençaalse Alpen is de 3050 meter hoge Mont Pelat en ronduit indrukwekkend de Grand Canyon du Verdon, een tot 700 meter diepe kloof in het kalkplateau."


Camargue

"Ten zuiden van de bergketens Bouches-du-Rhône ligt de kale kiezelsteenwoestijn van La Grande Crau. Tussen de stenen groeien plukken gras of ‘coussouls’, favoriet voedsel van het merinoschaap. De Camargue in het westen langs de kust, is al sinds 1928 een officieel natuurreservaat."


Rivièra

"De woeste VAR is het meest bosrijke departement maar het opvallendste is gelegen in en aan zee tussen Marseille en Cassis. Hier vind je fjord-achtige baaien met kleine stranden en steile, witgrijze rotsen, die tot 400 meter hoog loodrecht in het blauwe water staan. Nu we toch aan de kust zitten, kan ik de Rivièra natuurlijk niet ongenoemd laten, met name de prachtige zandstranden tussen Toulon en Fréjus."


Mont Ventoux

"Voor fietsers, en vooral voor echte wielerliefhebbers, is de Provence je van het. Hier kun je je eigen Tour de France houden met zowel vlakke als bergritten. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de rit naar de top van de Mont Ventoux de gevreesde ‘kale berg’ die je in een soort maanlandschap moet zien te bedwingen. En heb je geen zin in al dat gezwoeg op de fiets? Dan ga je toch lekker jeu de boulen in de schaduw van de bomen op een dorpsplein."


Kersen

"Vers geplukte kersen eten bij een van de vele lokale telers is een hoogtepunt in juni, kan ik je verzekeren. Centrum van de kersenteelt is het plaatsje Venasque waar je ook eens de confiture die van de zwarte kers wordt gemaakt, moet proberen. Topkwaliteit, niet voor niets krijgt de jam een appellation keurmerk."


Vakantiehuizen in de Provence

De Provence is een populaire vakantiebestemming in het zuidoosten van Frankrijk. Hier vindt u naast een prachtige natuur ook een rijke cultuur en veel historie. De Provence is meer dan alleen de Côte d'Azur, ook het binnenland is beslist het ontdekken waard. U vindt hier prachtige natuur en diverse activiteiten, gecombineerd met een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking. De Provençalen zeggen het zelf: geen mooiere streek dan de Provence!

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: