Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen oostenrijk

Van harte welkom

Vakantiehuizen in Oostenrijk

Culturele reuzen

"Wie een vakantiehuis in Oostenrijk gaat huren, zal merken dat Oostenrijkers net als hun Schrammelmuziek zijn: gemoedelijk en een beetje volks. Als kinderen van de bergen zijn ze zich bewust van het feit dat je als mens maar heel klein bent. Dat neemt niet weg dat ze reuzen hebben voortgebracht op muzikaal, wetenschappelijk en sportgebied. Ik noem slechts Mozart, Freud en Ernst Happel. Maar de lijst is probleemloos uit te breiden."


Après -ski

"Cultureel is het land een fenomeen. De steden Salzburg en Wenen alleen al vormen zo’n beetje de bakermat van de klassieke muziek. Daartegenover de populaire leut van het après-ski. Het is de Oostenrijker om het even. Je bent van harte welkom. Eerlijk is eerlijk, ook om aan je te verdienen. Ze zijn niet als heer Bommel, geld speelt wel degelijk een rol. Maar daar werken ze ook hard voor."


Wintersport in Oostenrijk

"Wil je voor de wintersport in Oostenrijk een vakantiehuis huren, dan zal je merken dat er aan skigebieden geen gebrek is in dit Alpenland. De beginneling op de lange latten vindt net zo goed z’n piste als de Sauerbreijs onder ons. En hoeveel spierpijn je ook hebt, de après-ski maakt je weer los. Alpineskiën, langlaufen, snowboarden of welke vorm van sneeuwpret dan ook, je kunt het hier vol overgave doen of het wordt je zeer deskundig geleerd. Ze zijn niet voor niets wereldkampioen."


Wintersport in Lech

"In de dure wintersportplaats Lech kleuren in de winter de besneeuwde bergen oranje. Lech is namelijk het vaste vakantieoord van de koninklijke familie. De familie probeert zo privé mogelijk van de vakantie te genieten. Aan het begin daarvan krijgen de paparazzi hun fotomoment maar dan is het schluss. En verschijnen de leden alleen op de voorpagina’s als ze bijvoorbeeld, zoals enkele jaren geleden, ingesneeuwd raken."


Wenen

"De hoofdstad Wenen heeft zacht gezegd een culturele stempel gedrukt op Europa. Weense Jugendstil (Gustav Klimt), Weense Wals (Strauss), Wiener Schnitzel. Maar ook is er vanuit de stad politiek veel bepaald door keizers en keizerinnen van het Habsburse Rijk. Een en ander is terug te zien in het straatbeeld: Schloss Schönbrunn waar de Habsburgertjes in de zomer verbleven, het Hofburg Paleis, de Stephansdom, het barok-romantische park Belvédère, het concertgebouw (van het nieuwjaarsconcert) en het museumsquartier, vroeger keizerlijke paardenstal, nu een van de grootste museumcomplexen ter wereld."


Spaanse Rijschool

"Voor een goed overzicht van Wenen stap je natuurlijk in het Reuzenrad in het Prater. Wereldberoemd is de Spaanse Rijschool, onderdeel van het Hofburg Paleis. Hier worden de witte Lipizzanerhengsten getraind door ruiters in ouderwetse kostuums. Die spectaculaire trainingen kun je bijwonen. Even genoeg van Wenen? Op naar het Wiener Wald."


Vakantiehuizen in Oostenrijk

Kies de vakantie die bij u past en geniet van het mooie Oostenrijk. De natuur van dit land is zeer overweldigend en staat bekend om de vele grote bossen. De grote variëteit aan dieren die hier leven is uitzonderlijk, zo zijn zelfs de steenbok en de lynx in het Oostenrijkse bos gesignaleerd. De culturele rijkdom van Oostenrijk maakt het land extra uitnodigend als vakantiebestemming. Met name op gebied van klassieke muziek en opera. Bezoek de Festspiele in Salzburg die hier al vanaf 1920 plaatsvinden. Ga naar de “Altstad” in Innsbruck waar het gouden dak van keizer Maximiliaan te bewonderen valt. En in de winter is Oostenrijk natuurlijk een zeer populaire wintersport bestemming.