Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen Normandië

Zonnige verrassing


Vakantiehuis in Normandië huren

Normandië is misschien wel de meest historische regio die Frankrijk kent. Gelegen in het noordwesten van Frankrijk ligt deze prachtige streek aan Het Kanaal. De Franse regio staat bekend om haar historische kustlijn, waar tijdens de tweede wereldoorlog D-Day heeft plaatsgevonden. De hoofdstad van Normandië is de stad Rouen. Gelegen aan de Seine is deze stad een prachtige havenstad die zeker het bezoeken waard is. Met een wandeling door de stad waan je je langs oude vakwerkhuizen en lijkt het net of je terug in de tijd bent gegaan naar de middeleeuwen. Met het ruime aanbod van HappyHome verspreid over de gehele regio is er voor iedereen een geschikt vakantiehuis in Normandië te vinden waarin je jouw vakantie in Frankrijk kunt doorbrengen. In je eigen huisje voel jij je op je gemak en kun je makkelijk alle kanten op binnen Normandië. De comfort die de vakantiehuizen te bieden hebben, zorgen ervoor dat jij uitermate kan genieten van dit prachtige gebied. Samen een gezellige tijd beleven tijdens deze vakantie is van onschatbare waarde.


Ga terug in de tijd tijdens een vakantie in Normandië

In de tweede wereldoorlog vond aan de kust van Normandië op 6 juni 1944 D-Day plaats. Deze dag is de geschiedenisboeken in gegaan als startpunt van de West-Europese bevrijding. De geallieerden troepen landden op het strand van Normandië, tussen Ouistreham en Quinéville. Tot op de dag van vandaag wordt er ieder jaar stilgestaan bij deze dag. Bezoek vooral tijdens jouw vakantie in Normandië een van de oorlogsmusea om ondergedompeld te worden in deze historische gebeurtenis. Of val stil tijdens het lopen over de Amerikaanse begraafplaats. Een bezoekje hieraan waant je door de wereld van de geallieerden die hebben gestreden voor onze vrijheid. HappyHome biedt prachtige vakantiehuizen aan in de buurt van deze bezienswaardigheid.


Uitstapjes in Normandië

Naast de stranden waar de soldaten op landden in 1944 heeft Normandië nog veel meer moois te bieden. Het prachtige gebied is rijk aan een tal van bijzondere havensteden. Deze mogen zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Normandië. .


Mont Saint Michel Normandië


Mont Saint-Michel

Sinds 1979 staat Mont Saint-Michel op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is tevens de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië met jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers. Dit kleine eilandje, een kilometer van de kust bij Avranches, is namelijk een uniek getijdeneiland. Dit houdt in dat het bij laagwater ter land bereikbaar is en bij hoogwater omringd wordt door water. Tegenwoordig is het ten alle tijden bereikbaar via een smalle brug met pendeldienst. Hierdoor is het eiland alleen toegankelijk voor voetgangers. Op het kleine eilandje bevindt zich een middeleeuws stadje. De bovenop gelegen abdij wordt omringd door prachtige huizen. In het avondlicht lijkt de Mont net alsof het uit een sprookjesboek geslopen is. HappyHome heeft een ruim aanbod aan verschillende soorten vakantiehuizen op steenworpafstand van deze trekpleister.


Honfleur

Normandië kent veel leuke havenplaatsjes. Net als de hoofdstad Rouen is Honfleur een bekende havenstad. Deze prachtige badplaats is één van de mooiste havens die Frankrijk rijk is. De historische, kleurvolle huizen spiegelen idyllisch in het water vol mooie boten. De haven van Honfleur is een echte must see tijdens jouw vakantie in Normandië. Je zal niet de eerste zijn die deze schilderachtige badplaats bezoekt. Beroemde schilders als Courbet en Monet hebben de haven geschilderd.


Honfleur Normandië


Weer in Normandië

Het weer in Normandië is goed te vergelijken met dat van Nederland. De zomers zijn echter niet snikheet door de koele zeebries die vanuit het westen het land inwaait. Het is ’s zomers gemiddeld 20 graden. In de winter is het aangenaam en prima te doen om er op uit te gaan. Met een beetje geluk bewonder je tijdens jouw vakantie het prachtige Mont Saint-Michel onder een laagje sneeuw. Hoe dan ook, in ieder seizoen liggen de kustplaatsen in Normandië er prachtig bij voor een wandeling of fietstocht.