Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen lipnomeer;

Watersport paradijs

Vakantiehuizen Lipnomeer

Actieve vakantie

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: "Een vakantiehuis bij het Lipnomeer is de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Lipno is het grootste stuwmeer van Tsjechië. De stuw zelf werd gebouwd tussen 1952 en 1959, de waterkrachtcentrale bevindt zich in de zogenaamde ‘grot’ van het meer. Tussen de plaatsen langs het meer (Horní Planá, Černá v Pošumaví, Frymberk en Lipno) zijn bus- en bootdiensten. Deze plaatsen zijn vaak het startpunt voor kano-, wandel-, fiets- en ruitertochten.”


Alle vormen van watersport

“Het Lipnomeer is een paradijs voor watersportliefhebbers. Alle vormen van watersport kun je hier beoefenen. Het is een internationale ontmoetingsplaats voor windsurfers. Hou je meer van een stukje kanoën dan peddel je vanaf het meer helemaal naar het kasteel Rožmberk. Het meer ligt 720 meter boven de zeespiegel wat het gebied ideaal maakt voor wintersporters. Er zijn dan ook veel skicentra. ‘s Winters trainen Nederlandse marathonschaatsers op het meer waarop een 11 kilometer lang schaatstraject wordt uitgezet.”


Bezienswaardigheden Lipno

“Bezienswaardigheden in de buurt die je niet mag missen zijn het UNESCO stadje Český Krumlov, het drielandenpunt bij de Plechý (1378 m), Kasteel Hluboká in Hluboká nad Vltavou en als je nog meer mooi water wilt, de rivier de Moldau.”


Stoomboot over het Lipnomeer

“Een tocht per stoomboot over het Lipnomeer mag niet missen! Je kunt kiezen uit twee routes, een van 22 kilometer en een van 32 kilometer lengte. En wil je een beetje romantiek dan boek je een avondvaart met dans. Het Lipnomeer wordt ook wel de vissersparel van Zuid-Bohemen genoemd. Sportvissers halen hier niet alleen hun hart op maar ook karpers, snoeken en snoekbaarzen. En een rondje óm het meer doe je per fiets over een prachtig aangelegde route.”


Vakantiehuizen Lipnomeer

De regio Lipnomeer in Tsjechië is vernoemd naar het 25 kilometer lange stuwmeer. Het Lipnomeer ligt in het zuiden van Tsjechië en wordt ook gebruikt voor recreatie. Een perfecte bestemming voor iedereen die zijn vakantie graag vult met zwemmen, zeilen, surfen, varen en vissen.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: