Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen lazio

Neem een duik in de geschiedenis

Vakantiehuizen Lazio

Wieg westerse cultuur

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Je beseft het met een zekere eerbied: je bevindt je hier in de bakermat van het Latijn, wat zeg ik, van alle Romaanse talen. Met Rome als centrum duik je hier in 2500 jaar oude geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie en religie. Oftewel, als je een vakantiehuis in Lazio gaat huren, bevind je je in de wieg van de westerse cultuur."


Mooie zandstranden

"Maar behalve van de kunstschatten van Rome kun je ook ook van prachtige natuur genieten. Van de bergen, heuvels, meertjes, en de mooie zandstranden. Geniet van ongerepte natuurgebieden, zoals het Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, en Parco Naturale Regionale Monti Simbruini. En alles zonovergoten, het klimaat is aangenaam."


Bezienswaardigheden Rome

"Rome, de hoofdstad van Italië, is fascinerend. Een kakafonie van geluid en verkeer tegen het decor van het klassieke Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon. De stad ademt daardoor een unieke sfeer. Heb je muntjes bij je? Gooi er twee in de Trevifontein. Doe dat met je rug naar de fontein toe. Dan keer je ooit terug in Rome, zegt de mythe. Je kunt op audiëntie gaan bij de paus, hij woont en werkt in Vaticaanstad, een eigen staatje in Rome. Is de kerkvader druk met andere zaken, neem dan in ieder geval een kijkje in de indrukwekkende Sixtijnse kapel met z’n prachtige fresco’s. Zijn zegen daarvoor heb je ongetwijfeld."


Lago di Bolsena

"In Lazio ligt Lago di Bolsena, het grootste kratermeer van Europa. Het is 370.000 jaar geleden ontstaan na het ineenstorten van een caldera van de vulkanische Monti Volsini. Daardoor ontstonden twee eilanden in het zuidelijke deel van het meer. Mijn culinaire tip: ga hier genieten van de traditionele keuken in restaurant Da Picchieto."