Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen languedoc roussillon

Mooi en gevarieerd

Vakantiehuizen Languedoc-Roussillon

Zandstranden en meren

"Languedoc-Roussillon wordt begrensd door twee natuurlijke barrières. In het oosten de rivier Rhône en in het westen de Pyreneeën. Daartussen een grote variatie aan landschappen met bergen, kalksteenplateaus (causses), kloven (Gorges du Tarn!), moerassen, ondergrondse rivieren, enorme grotten met stalagtieten en stalagnieten en zandstranden met daarachter meren (étangs), die door natuurlijke kanalen met de zee zijn verbonden."


Ieder nadeel zijn voordeel

"Pfff, al het moois benoemen is eigenlijk niet te doen. Boek een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon en ontdek het zelf. De mensen hier zijn echte ritselaars en regelaars is mijn ervaring. Als je dat een beetje door hebt, kun je daar zelf ook profijt van hebben. Geen 3 ligstoelen maar 2? Dan wel een lekker wijntje erbij. Geen probleem. Zo heeft ieder nadeel z’n voordeel, het is ook wel leuk om te ervaren dat de mensen hier vooral niet moeilijk doen."


Oesters uit Bassin de Thau

"Ook in Languedoc-Roussillon zijn de schaaldieren niet te versmaden. Een specialist heeft me eens verteld dat de oesters uit Bassin de Thau veel lekkerder zijn dan die uit andere regio’s. En dat je ze vooral niet moet eten in mei, juni, juli en augustus want dan planten ze zich voort en zijn ze ook bleker, melkachtiger en smaken ze niet comme il faut. Laat ze dan met rust en wacht tot de ‘r’ in de maand is, dan is de smaak top."


Vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon

De streek Languedoc-Roussillon ligt zich in het diepe zuiden van Frankrijk, tegen de grens met Spanje aan. Met zo’n 300 zondagen per jaar is deze regio het hele jaar door geschikt als vakantiebestemming. Omgeven door een prachtige natuur, karakteristieke dorpen en steden, culturele monumenten en de heerlijke wijnen zult u zich geen moment vervelen in uw vakantiehuis.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: