Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen kroaitë

1500 km kust en veel cultuur

Vakantiehuizen Kroatië

Het nieuwe Toscane

Claudia Giovannini & Petr Soudsky, landspecialisten Kroatië: "In sommige trendy kringen wordt al gerept over ‘het nieuwe Toscane’. Dan gaat het met name over Istrië. Een prachtig kustgebied met in het achterland bossen, wijnvelden en lome dorpjes. Maar laten we Dalmatië niet vergeten met z’n prachtige kustlijn, duizenden eilanden en nationale parken. Kroatië is kust, 1500 km lange kust. Maar ook eilanden, bergen, meren, rivieren, historische stadjes en cultuur, veel cultuur. Wist je dat 7 locaties in dit land op de UNESCO lijst van beschermde natuur- en natuurmonumenten staan?”


Levensgenieters

“Ons favoriete vaderdagcadeau stamt uit Kroatië: de stropdas ofwel cravat. Geen toeval. Net als in Italië heeft men hier gevoel voor stijl. En ook, zoals het echte mediterranen betaamt, voor drama. Vol overgave storten ze zich ergens in. En dan blinken ze meestal uit. In voetbal, tennis, waterpolo. Maar ook in het maken van ijs, van ham (Prsut) en van de parmezaans-achtige paski sir. Het blijven levensgenieters!”


Bezienswaardigheden

“Zomaar enkele bezienswaardigheden: op het schiereiland Istrië kun je een bezoek brengen aan Hum, met 17 inwoners de kleinste stad ter wereld. En nu maar hopen dat er iemand thuis is. Spectaculair zijn de Krka watervallen die tot wel 100 meter breed zijn. Voor de wintersportliefhebber is Gorski Kotar een aanrader. Maar kijk uit voor de bruine beer die hier leeft."


De mooiste stranden en baaien

"De kust van Istrië wordt natuurlijk niet voor niets door zoveel mensen bezocht. De mooiste stranden en baaien en lekker warm en schoon water. Er liggen tal van charmante en pittoreske steden en de afwisseling aan de kust is groot. Gewoon een prachtig plaatje! Vrsar mag niet ongenoemd blijven met een weldadige groene kust tussen Funtana en de Urn Fjord."


Vakantiehuizen Kroatië

Het landschap van Kroatië wordt gevormd door uitgestrekte bossen, grote meren en schitterende watervallen. De meren van Istrië zijn aanbevelenswaardig en zorgen voor een lekkere zonvakantie. Cultureel gezien is Kroatië een mengelmoes van invloeden van buurlanden, zoals te zien is in de architectuur van kastelen en burchten. Ook culinair gezien heeft Kroatië veel buitenlandse gerechten opgenomen in haar keuken. Neem de Oostenrijkse Wiener Schnitzels en de Italiaanse pizza's en pasta’s. In combinatie met een licht Slavische accent worden deze gerechten heerlijk bereid. Het is dan ook de combinatie van cultuur, geschiedenis, keuken en prijsniveau die Kroatië zo bijzonder en aantrekkelijk maakt.

Meer vakantiehuizen in Kroatië: