Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen karinthië en steiermark

Gevarieerd en beeldschoon

Vakantiehuizen in Karinthië en Steiermark

Zomervakantie

"Karinthië en Steiermark zijn vooral zomervakantiegebieden. Het zuidelijke Karinthië doet mediterraan aan qua zon en temperatuur. Het landschap is enorm gevarieerd en beeldschoon. Honderden meren en meertjes (groen van kleur!), spitse bergen, brede dalen en glinsterende beekjes. Typisch zijn de bidkapelletjes met beschilderde zuilen. Wie een vakantiehuis in Karinthië gaat huren, zal ongetwijfeld de gastvrijheid, blijmoedigheid en romantiek van de Karinthiërs ervaren. Ze houden van kunst en koesteren hun kunstschatten. En ze kunnen prachtig meerstemmig zingen. Die sfeer proef je als je na een dagje lopen door het natuurschoon neerstrijkt in een dorpje."

Vakantiehuizen Karinthië


Turquoise meren

"Karinthië is dé waterplaats van Oostenrijk met 60 spa’s, 8.000 kilometer rivier en meer dan 200 meren. Daarvan is het water zo zuiver dat je het kunt drinken. En voor koudwatervrees is geen reden, de temperatuur van het meerwater kan oplopen tot 28 graden celsius. Heel bijzonder is de diep-turquoise kleur. Neem de Faaker See. Denk je de bergen weg dan waan je je in Caraïbisch gebied. De turquoise kleur wordt veroorzaakt door kalkdeeltjes van de gletsjers, die het zonlicht reflecteren."


Wörthersee

"In de Wörthersee kun je niet alleen zwemmen, maar ook een wandelroute volgen en het water op een ander manier beleven. De Tschauko watervallen zullen je imponeren. De sportieve durfal doet een canyoning over natuurlijke glijbanen door rotsspleten naar de donderende waterval."


Schilderachtig Graz

"Een vakantiehuis in Steiermark staat in het groene hart van Oostenrijk. Deze streek wordt zo genoemd door zijn immense rijkdom aan bossen. Graz is een schilderachtig mooi stadje met z’n oude binnenstad en een attractie als de Schlossberg met klokkentoren."

Vakantiehuizen Steiermark


Vakantiehuizen in Karinthië en Steiermark

Één van de populairste vakantiebestemmingen in Oostenrijk is Karinthië. Met kristalheldere meren, met sneeuw bedekte bergtoppen, een zonnig klimaat en een rijke historie is Karinthië erg veelzijdig.

Steiermark ligt in het zuiden van Oostenrijk en is bij uitstek geschikt voor een vakantie met het hele gezin. U kunt uitstapjes maken naar kastelen en burchten en zowel in de zomer als winter kunt u hier goed terecht. .

Meer vakantiehuizen in Oostenrijk: