Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen italië

Meer dan La Dolce Vita

Vakantiehuizen in Italië

Zalig is het nietsdoen

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Italianen nemen het er graag van. Niet voor niets komt hier het credo ‘zalig is het nietsdoen’ vandaan. En ja, vanuit een vakantiehuis in Italië is het heerlijk niksen. Op een zonovergoten terras achter een espresso, dobberend in je bootje op ’n meer, op een ligbed aan het strand of in een hangmat in de schaduw van een pijnboom met uitzicht over de heuvels. Het kan. Maar je doet jezelf dan ook tekort. Want in dit land is zoveel te zien en te beleven op het gebied van cultuur, architectuur, vormgeving en gastronomie. Om maar niet te spreken van het afwisselende landschap. Daar kom je graag voor in beweging. Luieren kan hier immers altijd nog."


Design en vormgeving

"Gevoel voor stijl, het zit een Italiaan in de genen. Mooie kunst is hier letterlijk klassiek. Maestro van design en vormgeving zijn ze nog steeds. Kijk maar naar hun auto’s, huizen, interieur en kleding. Het is allemaal van naam: Ferrari, Armani, Gucci, Prada, Renzo Piano. Huur eens een scooter in Milaan of Florence en rij door de stad. Je ogen worden gestreeld door wat je onderweg tegenkomt. Nou ja, een stoplicht is wat minder. Het uiterlijk is belangrijk. Op kleren en schoenen bijvoorbeeld, daar bezuinig je niet op. Bella figura, weet je wel. Dat gaat door tot in de sport. Italiaanse wielrenners en voetballers zien er altijd beter gesoigneerd uit dan een buitenlandse tegenstander."


Italiaanse keuken

"Over de Italiaanse keuken zijn reeksen kookboeken volgeschreven. Smaak hebben ze en dat komt terug in zoveel meer dan pasta en pizza alleen. In elke streek hebben ze tongstrelende specialiteiten. Neem alleen al de grote reputatie van de Toscaanse cuccini. Leven is eten. Ik kan je vooral de kleine eettentjes op het platteland aanbevelen. Tien tegen één dat een moeke een maaltijd voorzet waarbij je je vingers opeet. Daarbij verrukkelijke vino. Hebben we het nog niet eens over de gelato en de espresso."


Italiaans voetbal

"Sport is een onverbrekelijk onderdeel van het dagelijkse leven. Dat bewijzen de vele sportkranten die dagelijks al het - al dan niet triviale - sportnieuws over de lezer uitstorten. Calcio (voetbal) is volkssport numero uno. Je staat onvoorwaardelijk en met hart en ziel achter je club. Vormt daarmee een familie, waarvan de spelers de zonen zijn. Maradonna werd de onsterfelijke zoon van de stad toen hij Napoli in de jaren ‘80 kampioen maakte. En daarmee de Napolitanen, die zich altijd achtergesteld voelden door het rijke Noorden, een groot gevoel van eigenwaarde (terug)bezorgde."


Vakantiehuizen in Italië

Het Middellandse zeeklimaat maakt van Italië een uiterst populaire vakantiebestemming bij veel toeristen. Italië staat bekend om de lekkere gerechten, met name de Toscaanse keuken is erg populair. Behalve de bekende pizza’s en pasta’s zijn er culinaire hoogstandjes zoals ossenstaart met salie en salade met eendenborst en pijnboompitten. De uitgelezen culturele invloeden in Italië vertalen zich in de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Neem de scheve toren van Pisa of de architectonische pracht van Siena en Florence. Italië is perfect als zonvakantie met de prachtige zandstranden aan de Adriatische kust, de Venetiaanse Rivièra en de vele mooie meren. Beleef het land van de Romeinen en geniet van Italië vakantieland.