Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen italiaanse meren

Karakteristieke vakantiebestemming

Vakantiehuizen De Meren Noord-Italië

Wintersport en zomerbestemming

Claudia Giovannini, landspecialist Italië: "Vrijwel alle bekende, grote Italiaanse meren liggen in het noorden, in Lombardije. Een prachtig gebied voor diverse vormen van watersport. Daarnaast geniet het een zekere culinaire faam vanwege de verschillende kaassoorten zoals gorgonzola en mascarpone. Ik geef je een korte karakteristiek van de drie bekendste meren."


Gardameer

"Het Gardameer en de omgeving zijn zo mooi dat de pen tekort schiet, een penseel is meer op zijn plek. Het landschap wordt gekenmerkt door het diepblauw van het water en pracht van de oleanders, de citroenbomen en de cypressen. Het noordelijke deel ligt als een fjord ingeklemd tussen steile bergen, het zuidelijke deel loopt breed uit. In het meer liggen 7 kleine eilandjes."


Comomeer

"Het Como vormt met z’n drie takken een omgekeerde Y. Er liggen tal van pittoreske plaatsjes aan het meer zoals Laglio waar ereburger George Clooney jarenlang een prachtige villa bewoonde maar deze opgaf vanwege de paparazzi. Ik kan me voorstellen dat je hier graag woont. Op vakantie in Noord-Italië in een vakantiehuis aan het Comomeer is een echte aanrader! Een gevarieerd  landschap, afwisselend groen en blauw water, rotsen bedekt met sneeuw en bos, charmante dorpjes en een mondaine stad als Como waar veel te doen is."


Lago Maggiore

"Het Lago Maggiore is een gevolg van gletsjerbewegingen in de ijstijd. De oostelijke oever biedt een ongerept ruig landschap. De westoever is bekend om zijn glooiende, groene heuvels en, laat je niet afschrikken door wat ik hierboven heb gezet. Als je een vakantiehuis aan het Lago Maggiore huurt, zul je merken dat het klimaat zacht en zonnig is. Dat bewijzen de palmen langs de oever."


Vakantiehuizen De Italiaanse Meren

De Italiaanse meren bevinden zich in het noorden van Italië en zijn onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Hier vindt u het meer van Caldaro, Lago Maggiore, het Gardameer (Lago di Garda), Lago di Ledro en Lago d’Idro.

Meer vakantiehuizen in Italië: