Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen gorski kotar;

Ongerept paradijs

Vakantiehuizen Gorski Kotar

Uitgestrekte bergketens

Landspecialist Petr Soudsky: “Gorski Kotar is een groot alpien en rotsachtig gebied met drie uitgestrekte bergketens waar het goed overwinteren is. De bekendste wintersportplaats is Bjelolasica. Een Olympisch centrum met een ski-school, 8 ski-pistes, langlaufpistes en verder alles wat een doorgewinterde sporter wenst. Je kunt hier trouwens ook bergbeklimmen, sneeuwwandelen, fietsen, zwemmen, raften, kayaken, roeien, paragliden, paardrijden, vissen en jagen. Al zal de bruine beer dat laatste minder waarderen.”


Kikkermensen

“In het plaatsje Lokve wonen de kikkermensen. De vele plassen en moerassen in de buurt zijn vergeven van de kikkers en de bewoners hebben dit diertje tot hun mascotte gemaakt. Overal in de stad kom je ze tegen. Op reclameborden, straatmeubilair en in souvenirwinkels, ze zijn er in alle soorten en maten. Er is zelfs een Kikkermuseum, het enige in Europa.”


Populair onder vakantiegangers

“Ravna Gora is een plaatsje dat steeds populairder wordt onder vakantiegangers die van hun vakantie graag een doe-vakantie maken. Het ligt in de bergen op een hoogte van zo’n 800 meter. Hier is de natuur ongerept, de lucht schoon en het bronwater helder. Een paradijs als je het liefst fietst en wandelt in een schone omgeving.”


Vakantiehuizen Gorski Kotar

De regio Gorksi Kotar bevindt zich centraal in Kroatië en staat vooral bekend om de prachtige natuur. Hier vindt u verscheidene beschermde natuurgebieden en kunt u nog bruine beren in het wild tegenkomen. Actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen met onder andere raften en mountainbiken, maar ook kunt u tijdens een rustige wandeling genieten van al het natuurschoon.

Meer vakantiehuizen in Kroatië: