Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen franse alpen

Zomer én winterbestemming

Vakantiehuizen Alpen

Bergwandeling Alpen

 "Huur een https://www.novasol.nl/vakantiehuis/frankrijk/rhone-alpes en geniet in de zomer van de fraaie vergezichten op je bergwandeling. Of bedwing op de fiets de flanken van bekende cols als de Madeleine of de Alpe d’Huez. Bergafwaarts gaan, is ook zeer goed te doen. Er zijn tal van downhill trajecten voor de mountainbiker."


Strand én wintersport

"En aan de zuidkant is de Côte d’Azur niet ver weg als je een dagje naar het strand wilt. ‘s Winters zijn de Franse Alpen een fantastisch wintersportgebied. Zomer én winter kun je in de diverse dorpjes gebruik maken van faciliteiten als de sauna en de jacuzzi."


Afspreken bij de dorpskerk

"In de Alpen woon je altijd afgelegen. Dat heeft de bewoners vindingrijk en pragmatisch gemaakt. Het bouwen van een huis of grenier (schuurtje voor zaaigoed e.d.), deed je van materiaal dat voorhanden was. Ook je vakantiehuisje of chalet ligt niet om de hoek. Daarom kan de eigenaar - heel pragmatisch - met je afspreken bij de dorpskerk. Zo maakt hij het je gemakkelijk en kan hij je helpen met het vinden van de route naar het huis."


Oorlogsmonument

"Alle 36.000 gemeenten in Frankrijk hebben een oorlogsmonument uit de 1e Wereldoorlog. En elk monument heeft een soldaat als symbool. Behalve in Termignon-la-Vanoise in de Alpen. Daar is het een wenende vrouw."


Vakantiehuizen Alpen

Het Alpengebied is een belangrijke vakantiebestemming in Frankrijk. Door de veelzijdigheid van het landschap is de Alpenregio zowel een wintersport als zomerbestemming. Kenmerkend zijn de hoge bergtoppen, gletsjers, meren, rivieren en bossen. Naast al dit natuurschoon zijn er ook vele steden en kleinere dorpen met tal van bezienswaardigheden. Zo is er voor elk wat wils om van uw vakantiewoning in de Alpen te genieten.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: