Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen eifel en westerwald

Fraai natuurschoon


Vakantiehuis in de Eifel

De Eifel is een erg populair gebied onder de mensen die een vakantiehuis in Duitsland huren. Je vindt dit gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het Duitse deel van het gebied ligt tussen twee rivieren: de Moezel en de Rijn. Wat veel mensen echter niet weten is dat een klein gedeelte van dit gebied ook is te vinden in België. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en dit kun je dan ook zeker terugzien als je vanuit jouw particuliere vakantiehuis in de Eifel de omgeving gaat verkennen. Een vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis om heerlijk bij te komen na een dag vol activiteiten.


Natuurgebied in de Eifel

 

Waarom in de Eifel overnachten?

Veel mensen kiezen voor een vakantiehuisje in de Eifel omdat het een erg rustige omgeving is. In tegenstelling tot een hotel heb je alleen te maken met de mensen die jij mee neemt op vakantie. Je hebt dus alle vrijheid van de wereld en kan gaan en staan waar je wilt. Je kunt bij HappyHome uit meer dan 80 vakantiehuizen in de Eifel kiezen die je helemaal op basis van jouw wensen kan zoeken.

 

Bezienswaardigheden in de Eifel

Zoals je hierboven al kan lezen heeft het Duitse deel van de Eifel een rijke geschiedenis. Naast deze rijke geschiedenis zijn er echter ook nog verschillende andere bezienswaardigheden en uitjes die zeker de moeite waard zijn.

 

Breng een bezoek aan Nationaal Park Eifel

In het meest noordelijke deel van de Eifel kun je Nationaal Park Eifel vinden. Dit is een prachtig natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 110 km². In dit gebied zal je tijdens een wandeling veel verschillende soorten natuur tegenkomen. Nationaal Park Eifel staat namelijk bekend als een gebied met veel afwisseling tussen verschillende soorten bos, riviertjes, traditionele Duitse stadjes en smalle snelstromende riviertjes. Tijdens een bezoek aan dit natuurpark zal je helemaal tot rust komen en even alle stress uit het dagelijkse leven vergeten. Als je gelukt hebt, heb je ook nog kans dat je een aantal wilde dieren tegen zal komen. Houd dus tijdens het wandelen zeker je ogen open.

 

De Vulkaan Eifel

Als je meer richting het zuiden gaat, kun je de Vulkaan Eifel vinden. Eigenlijk spreekt deze naam al voor zich. In het verleden hebben in dit deel van de Eifel namelijk een aantal vulkaanuitbarstingen plaats gevonden. De laatste vulkaanuitbarsting zou ongeveer 10.000 jaar geleden hebben plaats gevonden. Als je ervoor kiest om vanuit je vakantiehuis of appartement in de Eifel de Vulkaan Eifel te bezoeken, dan zal je zeker nog sporen van deze uitbarstingen tegenkomen. Een van de bekendste sporen is het Pulvermaar. Dit is tegenwoordig een van de mooiste meren van de Eifel en is ontstaan door een uitbarsting van een krater. De lege krater is na de uitbarsting volgelopen met water met als gevolg het prachtige meer van nu.


De Vulkaan Eifel

 

Stedentrip naar Monschau

Naast de prachtige natuur en rijke geschiedenis zit je in de Eifel ook goed wanneer je op zoek bent naar een locatie voor een stedentrip. In het gebied kun je namelijk de plaats Monschau vinden. De plaats heeft ongeveer 13.000 inwoners. Een bezienswaardigheid die erg populair is onder toeristen die de stad bezoeken is de Burcht van Monschau. Deze burcht bestaat al erg lang. Hij is namelijk gebouwd bij het ontstaan van de stad in het begin van de 13de eeuw. In de tussentijd is de burcht echter veel veranderd. Dit komt vooral door oorlogen en plunderingen. Naast deze burcht heeft de stad ook nog een aantal interessante musea, bijvoorbeeld het Lenort natuurmuseum. In dit museum kun je allerlei opgezette dieren vinden die in de Eifel leven. Mocht je dus tijdens je vakantie in de Eifel geen wilde dieren tegenkomen, dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan dit museum.

 

Weer in de Eifel

Doordat de Eifel niet ver van Nederland en België ligt lijkt het klimaat erg veel op dat van beide landen. Dit gebied heeft dan ook hetzelfde klimaat, namelijk een gematigd zeeklimaat. Door dit klimaat kun je tijdens je vakantie in de Eifel zeker wat neerslag verwachten. Mocht je er voor kiezen om in de wintermaanden een vakantiewoning in de Eifel te huren, dan moet je rekening houden met een minimum temperatuur van gemiddeld van ongeveer -1 graden Celsius en een maximum temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius. In de zomermaanden is het in de Eifel een stuk aangenamer. De minimum temperatuur ligt dan namelijk rond de 11 graden Celsius en de maximum temperatuur rond de 23 graden Celsius.

 

Vakantiehuis in Hallschlag

Huiscode: DEI947 (3 sterren)
Hallschlag - Eifel/vulkaneifel (Duitsland)
2 slaapkamers , 4 personen
week
12-12-2020 - 19-12-2020
€ 390,00

Inbegrepen in getoonde reissom:

  • Huursom: € 390,-
  • Eindschoonmaak: € 40,00 per verblijf (ter plaatse te betalen)
  • Verbruikskosten incl.
Boek nu

Vakantiehuis in Uersfeld

Huiscode: DEI958 (4 sterren)
Uersfeld - Eifel/vulkaneifel (Duitsland)
2 slaapkamers , 4 personen
week
12-12-2020 - 19-12-2020
€ 499,00

Inbegrepen in getoonde reissom:

  • Huursom: € 499,-
  • Bedlinnen + handdoek: € 15,00 per persoon (ter plaatse te betalen)
  • Eindschoonmaak: € 10,00 per persoon (minimaal € 50,00)(ter plaatse te betalen)
  • Toeristenbelasting
  • Verbruikskosten incl.
Boek nu