Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen dordogne limousin

Aan te bevelen!

Vakantiehuizen in Dordogne & Limousin

Het echte Franse leven

De Dordogne is erg populair bij Nederlanders als vakantiebestemming en niet alleen dat, het is veelzeggend dat velen er een tweede huis hebben. Hier is het leven als het typerende beeld wat van Frankrijk geschetst wordt; stokbrood, wijntje op het terras, alpinopet en vooral een rustig leven leiden, je zou het bijna bourgondisch noemen. Het grote kalksteenplateau waaruit de Dordogne bestaat bied veel bezienswaardigheden in de vorm van grotten, druipsteenformaties en niet te vergeten de prehistorische wandschilderingen.

 

Dordogne  Dordogne en Limousin  Prachtige rivieren  Prachtige meertjes

Bovengronds is de natuur minstens zo schitterend met volop mogelijkheden voor activiteiten. Wandeltochten, prachtige beekjes voor waterplezier tijdens de zomerdagen, paardrijden door de glooiende heuvels of gewoon door de omgeving met wijnvelden toeren. HappyHome heeft voor u mooie vakantiehuizen en vakantieparken in de Dordogne. Een prachtige streek om even op een verlaten weggetje de stoelen uit te klappen en van de natuur en rust te genieten.


Schilderachtige landerijen van de Limousin

Kleine weggetjes en riviertjes, de Limousin heeft een prachtige groene natuur, bossen en graslanden. Een streek die nog niet massaal ontdekt is door het toerisme. Hier moet je eens van de vaste routes afwijken, gewoon die kronkel weggetjes op en je laten verbazen door het feit dat je soms kilometers rijd zonder iemand tegen te komen. Wandelen, kanovaren of sportief mountainbiken het kan allemaal. Meren, vennetjes, wilde fruitbomen, oude eiken, de echte natuur en rust zoekers boeken een vakantiehuis in de Limousin.


Truffels, het 'zwarte goud'

Truffels, het zwarte goudDe streek kenmerkt zich ook doordat er zeer lekkere en van hoge kwaliteit truffels groeien tussen de wortels van de truffeleik. Het zoeken van truffels is, sinds de hoge prijzen van truffels, tot een ware kunst verheven. Speciaal getrainde varkens of honden worden gebruikt om het 'zwarte goud' op te sporen.

Juist omdat de truffel zoveel geld  waard is, houden de zoekers de vindplaatsen angstvallig geheim. Restaurants zijn gek op deze lokale lekkernij waarmee hun gerechten net even dat stukje extra krijgen waar de gasten zo gek op zijn. Ben je in de streek, kijk op de menukaart en kies vooral een gerecht waarbij de truffel is gebruikt. Hemels om te proeven!

 

 


Vakantiehuizen in Dordogne en Limousin

De Dordogne en Limousin bevinden zich in het midden van Frankrijk. Door de groene heuvels en het typisch Franse platteland, met talrijke meren, uitgestrekte bossen en vele rivieren trekken jaarlijks vele toeristen naar deze regio. Het huren van een vakantiehuis in de Dordogne of de Limousin kunt u met verschillende soorten vakanties combineren. Een actieve vakantie of juist genieten van de rust en de prachtige natuur, het kan hier allemaal.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: