Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen dalmatië;

Geen hond wil dit missen!

Vakantiehuizen Dalmatië

Duizenden eilanden en eeuwenoude monumenten

Landspecialist Petr Soudsky: “Jazeker, het bekende hondenras komt hier oorspronkelijk vandaan maar je komt hier vandaag de dag voor een heleboel andere zaken. Bijvoorbeeld voor de duizenden eilanden waartoe ook twee nationale parken behoren: de Kornati eilanden (een gordel van 140 adembenemend mooie eilanden) en Mljet, een groene eilandparel. En verder voor een overvloed aan afwisseling in het landschap met eilandjes, rotsen, schiereilanden, bergen, baaien en inhammen met aan weerszijden kilometers lange bergketens. In steden als Zadar en Dubrovnik vind je eeuwenoude monumenten en historische gebouwen. Geen hond die dat wil missen!”


Grotten

“Een deel van de streek bestaat uit een poreuze kalkstenen bodem: karst. Hierin zijn in de loop van de tijd kloven en grotten ontstaan. Enkele van die onderaardse gewelven behoren tot de grootste en indrukwekkendste van de wereld. De diepste grot ligt bijna anderhalve kilometer onder de grond. Van karstlandschappen beweerde ooit een mij onbekende dichter dat het stenen monsters zijn die naar de zee, naar het onbekende kijken. Inderdaad een dichterlijke kijk.”


Rijk en gevarieerd

“Culinair is Dalmatië ook een rijke en gevarieerde wereld waarin je je graag onderdompelt. Dat kan probleemloos in één van de vele toprestaurants waar ze de lekkerste specialiteiten van de streek serveren: geroosterd vlees, gebakken vis, natuurlijk verbouwde groente en fruit. De uitstekende wijnen maken het af. Voor ik het vergeet nu we het toch over onderdompelen hebben: als geoefend duiker kun je in Dalmatië de onderwaterwereld verkennen in grotten en wrakken.”


Vakantiehuizen Dalmatië

Kroatië heeft een uitzonderlijk gevarieerd landschap, waarvan men in Dalmatië vooral ruige bergen en grillige kustlijn zult treffen. De havenstad Dubrovnik wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd. Hier vindt u bijvoorbeeld een oude, ommuurde vestingstad en verschillende historische monumenten. Kroatië staat eveneens bekend om haar vele nationale parken met een rijke flora en fauna.

Meer vakantiehuizen in Kroatië: