Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen costa brava

Prachtige kustlijn

Vakantiehuizen aan de Costa Brava

Super mooi met iets ruigs

Catalonië kust  Stranden van Catalonië  Prachtig zwembad in Catalonië  Lokale lekkernijen uit Catalonië

Costa Brava betekend ruige wilde kust in het Catalaans en loopt vanaf de Franse grens tot Blanes. Deze Catalonië streek, met uitlopers van de Pyreneeën die zorgen voor rots kusten in de Middellandse Zee, heeft kleine sprookjesachtige baaien omringd met ‘s zomers heerlijk geurende pijnbomen. We kennen deze kust vooral van plaatsen zoals Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Blanes en L'Estartit, plaatsen die zeer populair zijn bij de Nederlanders.

Je kunt hier op en top genieten van de stralende zon, stranden, je sportief uitleven in alle watersporten, bijna 24 uur per dag uitgaan en heerlijk genieten van lokale gerechten. Toch moet je niet vreemd opkijken als je naast de lokale gerechten kroketten op de menukaart ziet staan. Een zeer inspirerende kustlijn, daarom kwamen Dali en Picasso er graag.

Laat je ook inspireren door de Costa Brava.

Blanes

Prachtige baai bij Blanes  Blanes met prive zwembad  Prachtige stranden van Blanes  Vissersboten op het strand van Blanes

De zuidelijkste plaats aan de Costa Brava en ideaal voor de watersport. Niet alleen Blanes maar de hele Costa Brava is een paradijs voor duikliefhebbers hoewel de bekendste duikplek toch wel natuurreservaat Medeseilanden is. Voor de kust van Blanes kun je prima windsurfen dit omdat er vaak de Tramontana waait. Hou je van wandelen dan is het dichtbeboste natuurpark Parque Natural del Montseny iets ten noordwesten van Blanes een goede bestemming.

Boek je favoriete vakantiehuis of vakantiepark bij HappyHome en duik in het ultieme vakantie plezier.

Vuurwerk

Jaarlijks vind er in Blanes het Concurs de Focs d'Artifici plaats tijdens het Santa Anna festival. Dit is een internationale wedstrijd, meestal gehouden in de 3e of 4e week van juli, tussen de verschillende landen die meedoen. Hier komen veel mensen op af, soms zijn er meer dan 100.000 mensen op de stranden van Blanes speciaal voor dit vuurwerk. Tijdens dit concours wordt er ruim 500.000 kilo vuurwerk in alle pracht de lucht ingeschoten.

Even knallen tijdens je vakantie!

 

Vakantiehuizen aan de Costa Brava

In het oosten van Spanje, tegen de Franse grens aan, ligt de bekende vakantiebestemming Costa Brava. De regio strekt zich uit langs de Middellandse kustlijn, vanaf de Franse grens tot aan de kustplaats Blanes. Het huren van een vakantiehuis in Spanje is met vele vakanties te combineren. Een actieve vakantie in de bergen, uitrusten aan het strand of winkelen in Barcelona, het kan allemaal aan de Costa Brava. Met een vakantiehuis van Happyhome kan uw vakantie meteen beginnen.

Meer vakantiehuizen in Spanje: