Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen cantabriè en asturiè

Vrij spel voor de natuur

Vakantiehuizen in Cantabrië en Asturië

Cantabrië

Landspecialist Marie-Laure Choquer: “In Cantabrië en zijn groene gebieden heeft de natuur voor een groot deel nog vrij spel. Een vakantiehuisje in Cantabrië staat temidden van bergketens, rivieren, bossen, meren, diepe dalen, hoge pieken, wild stromend water. Er zijn genoeg plekken waar je heen kunt. Als je tenminste een beetje een geoefende ‘stapper’ bent. Dan lonken Pico de tres Mares in het Cantabrisch Gebergte waar drie rivieren ontspringen. Of de reservaten Saja en Picos de Europa en het natuurpark Cabarceno waar zeldzame dieren als de wolf en het auerhoen in vrijheid leven. Wil je op andere wijze wandelen, dan volg je een Jacobijnse pelgrimsroute dwars door Cantabrië. Je kunt het ook ‘rustig’ aan doen door te surfen, kanovaren, vissen of te mountainbiken. De kust heeft een stil geheim: lege stranden, lekkere golven, goudgeel zand. De prehistorische grotschilderingen van Altamira, nabij het dorp Santillana del Mar en 30 kilometer ten westen van Santander, staan op de UNESCO lijst.”


Asturië

“Het binnenland van Asturië is nog zo wild dat er beren en wolven rondlopen. Opletten tijdens het wandelen. Wild is ook het water van de rivieren waar je op een aantal plaatsen kunt raften. De kathedraal van Oviedo alleen al is een bezoek aan de stad waard. Aan de Costa Verde (Groene Kust) kun je aan de kleine strandjes tussen de kliffen anders (maar beslist niet minder) genieten dan ze doen aan de Middellandse Zee costa’s.”


Rioja wijn

“Rioja is een streek die deels op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Gallicië ligt. In het landschap domineren uitgestrekte wijngaarden. Hier komen de wereldberoemde Rioja wijnen vandaan. Volg je hier een wijnroute, dan is dat ook een beetje een pelgrimstocht. Dat kun je niet zeggen van de dinosaurusroute in het zuiden langs fossiele afdrukken van deze dino’s.”


Vakantiehuizen Cantabrië en Asturië

De regio’s Cantabrië en Asturië liggen in het noorden van Spanje en grenzen aan de Atlantische Oceaan. Kenmerkend zijn de zandstranden, rustieke dorpjes, bergen en het grootste nationale park van Europa: Picos de Europa. In kerken en kastelen kunt u de Spaanse cultuur en historie proeven, of ga rennen met de stieren in Pamplona, genieten van echte Spaanse wijn in Rioja en de heerlijke Spaanse keuken.

Meer vakantiehuizen in Spanje: