Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen Bretagne

Zonder de Franse slag

Vakantiehuizen Bretagne

Bretagne anders dan Frankrijk

"Een Breton staat niet voor de gemiddelde Fransman. Parijs is ver weg en de taal die men hier spreekt, staat tot het Frans als het Fries tot het Nederlands. Wat de mensen hier ook onderscheidt, is de stiptheid. Afspraak is afspraak, daar valt niet mee te marchanderen. Kortom, een Breton is net zo steil en hard als de granieten rotskust."


Kust Bretagne

"Over kust gesproken, die van Finistère met z'n rotsformaties en baaien is zeer de moeite waard. Dat geldt trouwens ook voor het glooiende landschap rond Rennes en de baai van de Mont-Saint Michel."


Zeilen Bretagne

"Als je in op vakantie in Bretagne bent, moet je zeker eens langoustines eten. Niet te versmaden, zo'n zeekreeft rechtsteeks uit het net van de visser. Het vraagt wel iets van je onderhandelingstalent, behalve als er meerdere vissers een goede vangst hebben. Dan is het (halve) prijs! Zeilen kunnen ze hier ook goed, de beroemde zeilschool Les Glénans leert jaarlijks zo'n 14.000 cursisten uit heel Europa de fijne kneepjes van het zeezeilen."


Klederdracht Bretagne

"In le Pays Bigouden hebben de dames een geheel eigen modelijn. Het meest in het oog springende pronkstuk van hun klederdracht is de sterk op een koksmuts gelijkende toc op het hoofd. Kijk niet vreemd op als een HappyHome verhuurster in dit gebied je in deze traditionele dracht verwelkomt."


Vakantiehuizen in Bretagne

Bretagne bevindt zich in het westen van Frankrijk. Bretagne staat bekend om haar grillige rotskusten, langgerekte baaien, Bretonse vissershaventjes en het Keltische achterland. Het klimaat is hier bovendien het gehele jaar door zeer gemoedelijk. Zo kunt u wanneer u maar wilt genieten van uw vakantiewoning in Bretagne.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: