Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen bohemer woud;

Ongerept en overweldigend landschap

Vakantiehuizen Bohemer Woud

Adembenemend uitzicht

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië: Het ongerepte landschap van het Bohemer Woud is overweldigend. Je vindt er uitgestrekte hooglanden met bergachtige sparrenboomstreken, laagvenen, moerassen, weiden (in het dal van de rivier de Moldau) en gletsjermeren met keteldalen. Vanaf de heuvelreeks is het uitzicht adembenemend. Wordt het wandelen, vissen, fietsen, watersporten of historische steden, burchten en kastelen bezoeken? Het kan.”


Historische bezienswaardigheden

“Het Bohemer Woud is niet alleen een prachtig bos- en natuurgebied, er zijn ook veel historische bezienswaardigheden. Cultureel hoogtepunt is het middeleeuwse historische juweel Český Krumlov, waarvan de historische kern tot het wereld cultureel erfgoed van de UNESCO behoort.”


Klooster

"Op 30 kilometer van het stadje Český Krumlov vind je het klooster van Cisterciënzers. Het bouwen van het klooster duurde 100 jaar. Treedt binnen en bewonder de kloosterkerk, koor van monniken, hoofdaltaar, kapel van Sint Benedikt, kapel van Sint Bernard, kapel van Maria en het museum.”


Wandel- en fietsroutes

“Je ademt de schone lucht hier in elk seizoen. Zomers kunt u vanuit uw vakantiehuis in het Bohemer Woud diverse fiets- en wandelroutes volgen, waaronder het in 2010 geopende ‘Fenomenen van de bergnatuur’. Een wandelpad dat eindigt bij een bron van de Moldau. Maar ook wintersporters kunnen hun hart ophalen. Er zijn hier honderden kilometers dagelijks onderhouden loipes en legio skipistes, bijvoorbeeld in de stad Železná Ruda.”


Vakantiehuizen Bohemer Woud

Het Bohemerwoud in Tsjechië is het grootste natuurbos van Centraal Europa en dus zeker een uitstekende vakantiebestemming. Hier treft u niet alleen bossen maar ook hoge bergtoppen, lange rivieren, moerassen en vele wilde dieren. De Moldau ontspringt uit dit gebied. Naast de prachtige natuur heeft dit gebied in Tsjechië een rijke historie en veel cultuur.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: