Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen berner oberland

Om verliefd op te worden

Vakantiehuizen in Berner Oberland

Jungfrau

"Als je voor het eerst de dominante, besneeuwde top ziet van de Jungfrau, dan gebeurt er iets met je. Mij overkwam het op een dag in mei op de kruising van twee snelwegen bij Bern. Eind mei, begin juni is het lager gelegen land al frisgroen en bloeien de bomen. De sneeuw op de bergen is nog niet verdwenen. Ik zag glooiende, groene heuvels tegen de achtergrond van elegante, besneeuwde vierduizenders. En werd verliefd op die schoonheid!”


Kabelbanen

“Als je Berner Oberland. gaat verkennen, dan kom je gegarandeerd in een van de vele kabelbanen terecht. Ze brengen je naar de mooiste uitkijkpunten. Informeer bij de VVV naar speciale aanbiedingen. Grote kans dat je vanaf 5 uur ‘s middags vanuit Interlaken naar Kulm voor gereduceerd tarief kunt. Inclusief een aperitiefje in het restaurant. Vanuit Grindelwald kun je met de kabelbaan naar First en een prachtige wandeling maken naar het Bachalpsee. Het mooiste uitzicht op de Jungfrau-omgeving, krijg je vanuit de Brienzer Rothorn. Als je jarig bent, mag je gratis omhoog. Een super dagtrip is met de trein vanuit Interlaken naar Brienz, met de Brienzer rothornbahn omhoog en terug naar Interlaken met een stoomboot..”


Kaasfondue

“Berglucht maakt hongerig. Een typisch gerecht van de streek is kaasfondue. De traditie wil dat deze eigenlijk pas mag worden genuttigd als de eerste sneeuw valt. Maar op locale dorpsfeesten in juni, ontbreken de fondues niet. Lekker met een Zwetschge, schnaps van pruimen. Na een stevige bergwandeling gaat een Berner Platte er goed in: een stevige schotel worst en vlees, gegarneerd met zuurkool of bonen en aardappelen.”


Vakantiehuizen in Berner Oberland

In Berner Oberland vindt u prachtige bergmeren en alpenweiden, met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Eiger, Monch en Jungfrau. In de zomer kunt u zich vermaken op één van de meren en rivieren, terwijl u in de winter in Zwitserland volop kunt skiën, langlaufen en snowboarden.

Meer vakantiehuizen in Zwitserland: