Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen belgië

Bourgondische gastvrijheid

Vakantiehuizen België

Alle soorten vakantieplezier

Landspecialist Catherine van Beek: "Dat Ollanders zo dol zijn op de Belgen heeft ongetwijfeld te maken met hun Bourgondische levensstijl in combinatie met een grote gastvrijheid. Je wordt er niet ontvangen maar onthaald. Vraag je naar een restaurant, dan geeft de Belg je er wel tien. Belgen doen van nature wat wij alleen op vakantie doen. Op een leuke manier je tijd besteden, samen eten, samen genieten. En ach, dan neem je het niet zo nauw met de regeltjes. Ondertussen hebben ze een prachtig land. Het vlakke Vlaanderen en de Ardennen in het glooiende Wallonië bieden ruimte voor alle soorten vakantieplezier!"


Rijkdommen van Wallonië

"België werd in 1815 bij Nederland gevoegd omdat Willem I z’n oog had laten vallen op de rijkdommen van Wallonië. Het tussenliggende Vlaanderen nam hij op de koop toe. Per 21 juli 1830 werd Nederland eruit gegooid en er ontstond een beetje een kunstmatige staat met drie talen. Het land heeft bij Spanje, Oostenrijk en Frankrijk gehoord en dat vind je allemaal terug in de architectuur van de paleizen.”


Belgische strips

"Belgen blinken uit in diverse takken van sport en cultuur. De filmindustrie mag gezien worden en op stripgebied heeft het klassiekers als Kuifje en Suske & Wiske voortgebracht. In Brussel heb je het stripmuseum, in Leuven het Kuifje museum. In Brussel loopt de Striproute langs 39 gevels met stripvoorstellingen. De tennissters behoren tot de wereldtop terwijl in alle vormen van het wielrennen wordt uitgeblonken. Ongetwijfeld omdat het cyclisme zijn oorsprong vindt in … het café. Elk dorpje heeft zijn eigen ploeg voor de café- en kermiskoersen rond de kerk."


Vlaamse kust

"Bourgondisch leven gaat gepaard met goed eten en drinken. Awel, dat zit in België dus goed. Even een kijkje in de keuken. Aan de Belgische kust moet je zeker tomaat gevuld met garnalen proeven. In Brussel eet je je vingers op bij stoemp (een soort hutspot), en bij konijn in kriekbier. Niet al je vingers opeten, er wachten nog wafels. In Wallonië bestel je gerookte forelfilet en Luikse sla: zelfgeplukte zuring, met gerookte spek, sperzieboontjes, gekookte aardappeltjes en botersaus. In Gent wordt het waterzooi, gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Opgediend als soep met brood. Of je gaat voor de Carbonades Flamandes, geen varkenskotelet maar rundstoofvlees in Trappist. Ik heb nooit getwijfeld over België."


Vakantiehuizen België

België staat bekend de Bourgondische traditie en mooie natuur. In de Ardennen zijn talloze vakantiehuizen te huur in bekende oude stadjes als Dinant en Durbuy, maar er zijn ook chalets op meer afgelegen locaties. Het bergmassief van de Ardennen is tussen de 500 en 600 meter hoog en begroeid met uitgestrekte wouden. Voor natuur- én cultuurliefhebbers zijn de Ardennen een ideale bestemming. Vlaanderen ligt aan de kust en is met name ‘s zomers een leuke vakantiebestemming. Mede dankzij de heerlijke Belgische bieren en de befaamde Vlaamse Frieten is het prima vakanti evieren in België..

Meer vakantiehuizen in België: