Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

Vakantiehuizen Beierse Woud & Beierse Alpen

Een prachtige streek met alpen, bossen, spiegelende meren en veel natuur- en landschapreservaten. Huur dus een vakantiehuis in de Beierse Alpen of in het Beierse Woud, als je rust van de prachtige natuur wilt genieten.

Terug naar overzicht

Vakantiehuizen in Beieren

Het Beierse Woud, ook wel het ‘groene dak van Europa’ genoemd, is een boeiende vakantiebestemming in het zuidoosten van Duitsland. Dit deel van Duitsland is een paradijs voor elke natuurliefhebber. Veel groen behoort tot dit Nationale Park, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het weidse uitzicht. Eveneens in het zuidoosten van Beieren zijn de Beierse Alpen te vinden. 

De hoogste top is de Zugspitze die 2962 meter hoog is. U hoeft geen bergbeklimmer te zijn om van deze Duitse regio te genieten. Er zijn goed aangelegde bergpaden, maar u kunt natuurlijk ook de bergtreintjes of stoeltjesliften nemen. Er ligt een netwerk van bewegwijzerde wandel- en trekroutes door de natuur die leidt naar burchten, kastelen, kerken en kloosters.

       Bekijk direct ons aanbod:

Wintersport in Beieren

Voor sommige wintersporters is Garmisch Partenkirchen, de plaats van het schansspringen op nieuwjaarsdag, een bedevaartsoord. Buiten de grote steden vind je middeleeuwse burchten en stadjes, barokke kerken en sprookjeskastelen. Zoals het waanzinnige Schloss Neuschwanstein in Hohenschwangau, gebouwd door de even waanzinnige Ludwig van Beieren.

Bij Beieren denk ik altijd aan het Oktoberfest. Het traditionele volksfeest, waar de inwoners van Beieren in klederdracht aan lange tafels praten, zingen en drinken. Een evenement waar iedereen uit z’n dak gaat op bier en weisswurst en dat heel veel toeristen trekt. Het is dan ook ‘big business'. Er wordt 6 miljoen liter bier gedronken, goed voor een omzet van 450 miljoen euro. Het evenement levert de stad München in totaal 1 miljard euro op. Biertje? Zoek je het kleinschaliger en dichterbij, dan moet je op het Oktoberfest van Stuttgart zijn.Het Beierse Woud of de Beierse Alpen, jouw volgende vakantiebestemming?