Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen auvergne

Rust en natuur

Vakantiehuizen Auvergne

Wandelen in de Auvergne

"De Auvergne is een dunbevolkte regio. Je hebt er niet het idee dat je in Europa bent. Maar het is wel lekker wandelen, kanoën en skiën in de Auvergne, hoewel deze Franse streek nog niet echt ontdekt is als wintersportgebied. De bergen en de sneeuw zijn er. Of beter gezegd; de vulkanen. Er zijn hier nog 80 oeroude vulkaankraters, afgevlakt tot bergen."


Puy de Dome

"De bekendste vulkaan in de https://www.novasol.nl/vakantiehuis/frankrijk/auvergne is de Puy de Dome. De vulkanen kun je verdelen in koepelvulkanen, kransvulkanen en vulkanen met een ingestorte krater. Er is nog vulkanische activiteit: warme bronnen. In de kleine, gastvrije plattelandsdorpjes is er culinaire activiteit: punti paté, gemaakt van etensrestjes."


Ganzen

"Ornitholoog Christian Moullec voert een bijzondere vliegshow op. Achter zijn ultralight toestel formeert zich een groep ganzen die in de bekende v-vorm achter hun ‘leider’ aanvliegt. Een truc die Christian toepast om ze op hun trektocht naar het noorden weg te leiden van Franse ganzenjagers. Je kunt de ‘vliegshow’ dichtbij vanuit een luchtballon meemaken en zo bijdragen aan de bescherming van deze vogels."


Michelin sterren

"Even niet eten in een restaurant met 1, 2 of 3 Michelin sterren maar een avontuurlijke historische belevenis ervaren in het museum van Michelin in Clermont-Ferrand. In een ruimte van 2.000 vierkante meter duik je in de indrukwekkende historie van het bandenmerk."


Vakantiehuizen in de Auvergne

https://www.novasol.nl/vakantiehuis/frankrijk/auvergne is een ongerepte vakantiebestemming in het zuidoosten van Frankrijk. Het landschap van Auvergne bestaat uit groene bergen, woeste, diepe bergkloven en oude vulkanen. Dankzij dit afwisselende landschap is de Auvergne een ideale bestemming voor een actieve vakantie gevuld met activiteiten als mountainbiken en paratenten, maar ook voor een relaxte vakantie met kuren in warmwaterbronnen. Zo is er voor elk wat wils om van uw vakantiewoning in Auverne te genieten.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: