Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen atlantische kust

Veel te genieten

Vakantiehuizen Atlantische kust

Zon, zee en strand

"De Atlantische kust in Frankrijk is het mooiste gebied dat er is! Oké, ik woon er zelf dus ik ben niet helemaal objectief. Maar het is wel waar dat hier in het zuidwesten van Frankrijk voor liefhebbers van zon, zee, strand, relaxen, golfsurfen, fietsen, wandelen, wijn (Bordeaux!) en eten (fruits de mer!) veel te genieten valt."


Kat uit de boom

"Dan moet je wel even door het pantser van de bewoners breken. Want het zijn echte ruwe bolster, blanke pit types. Ze kijken de kat uit de boom en komen dan pas los. En dan valt het ook wel mee met de ‘zee-egeltjes in hun broekzak’, een gezegde dat voor hun vermeende gierigheid staat."


Golfsurfen

"Tegenwoordig een leuke folkloristische bezienswaardigheid, vroeger een noodzaak: de echassier, de schaapherder die in het drassige land z’n voeten droog houdt door op stelten te lopen. Het was Napoleon die ervoor zorgde dat in dat natte gebied het grootste cultuurbos van Europa ontstond. Een vlak, mooi gebied waar het goed fietsen en wandelen is. Maar aan deze kust zijn met name de zeesporten zoals het vissen en vooral het golfsurfen populair. Er heerst  een echte surfcultuur met aparte winkeltjes en ieder jaar zijn er wedstrijden waar surfers uit de hele wereld op afkomen."


Vis, mosselen en schaaldieren

"De Atlantische kust is bij uitstek het gebied om te genieten van verse vis, mosselen en schaaldieren. Mij kun je middenin de nacht wakker maken voor een half dozijn van die creuses. Als je het nog nooit hebt geproefd, is je vakantie een goede gelegenheid om het eens te proberen. Gewoon op kleine schaal beginnen!"


Vakantiehuizen Atlantische kust

De Atlantische kust is een populaire vakantiebestemming in het zuidwesten van Frankrijk. De Atlantische Kustregio kent een afwisselend landschap, variërend van brede stranden tot pittoreske vissersdorpjes tot mondaine steden. U kunt kiezen voor een vakantiehuis bij een drukbezochte badplaats of juist in een rustig natuurgebied. Zo is er voor elk wat wils in deze bestemming langs de Atlantische Kust.

Meer vakantiehuizen in Frankrijk: