Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantiehuizen adelaarsgebergte;

Geen gebied om stil te zitten

Vakantiehuizen Adelaarsgebergte

Rotsen, meren, riviertjes en historische plekken

Petr Soudsky, landspecialist Tsjechië : "Majestueuze rotsen voor de klimgeiten onder ons, meren en riviertjes om een forelletje te verschalken of met de kano te verkennen, verschillende routes om te voet af te leggen en veel historische plekken om te bezoeken. Kortom, niet een gebied om stil te zitten. Je kunt er zelfs op de step je adrenalinepeil aanspreken. Met de lift omhoog naar Dlouhoňovice en dan een 12 kilometer lange tocht bergafwaarts naar Pastviny. De bekendste plaatsen van dit gebergte zijn Říčky, Deštné en Čeňkovice.”


Grootmoeders dal

“Een mooi gebied is Babiččino údolí (Grootmoeders dal) dat een grote rol speelde in het beroemde Tsjechische boek ‘De Grootmoeder’ van schrijfster Božena Němcová. Ga je naar Babiččino údolí, ga je natuurlijk ook een kijkje nemen in het kasteel Ratibořice. Aan de voet van de berg Šerlich staat de gelijknamige molen.”


Ongebruikte vestingen

“Voor de Tweede Wereldoorlog werden in dit gebied een aantal vestingen gebouwd tegen vijandelijke invallen. Ze werden nooit gebruikt. Nu zijn het stille, ongeschonden getuigen van een land in mobilisatie. De bekendste vesting is die van Hanička.”


Bekendste dierentuin van Tsjechië

“In de stad Hradec Králové ligt Safari, het bekendste dierenpark van Tsjechië. Een feest voor de kinderen. Zeker in het autotreintje dat je langs een groot aantal plekken voert. Eén gedeelte is een gewone dierentuin dat het hele jaar open is, het andere is seizoensgebonden en ligt op geaccidenteerd terrein met een aantal drenkplaatsen. Afrikaanse dieren zijn in de meerderheid.”


Vakantiehuizen Adelaarsgebergte

Het Adelaarsgebergte ligt in het noorden van Tsjechië en is uitstekend geschikt voor gezinsvakanties. Hier treft u nog geen massaal toerisme zodat u in alle rust kunt genieten van het landschap, de cultuur en de historie. Het Adelaarsgebergte telt talrijke oude kastelen en monumenten, maar heeft ook de actieve vakantieganger veel te bieden, zowel in de zomer als in de winter.

Meer vakantiehuizen in Tsjechië: