Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

Natuurlijk gaat de hond mee op vakantie!


Bekijk hier alle vakantiehuizen waar je hond welkom is >>

Op vakantie met de hond

Je hond thuislaten? Natuurlijk niet! Je neemt je beste vriendje gezellig mee op vakantie. Kies daarom een vakantiehuis als reisbestemming, in veel vakantiehuizen is jouw viervoeter namelijk gewoon welkom. Denk je eens in: een lekkere grote (omheinde) tuin om lekker rond te rennen en te snuffelen, lange wandelingen door het bos of mee op verkenningstocht door de bergen. Of misschien bij dat meer zodat hij ook tijdens die lekkere zomer samen met jou een frisse duik kan nemen. Ook je hond verdient een fijne vakantie.


Vakantiehuizen met omheinde tuinVakantiehuizen met omheinde tuin

Een omheinde tuin is perfect wanneer je hond mee gaat op vakantie. Zo kan je hond ongestoord lekker in de tuin spelen terwijl jij ontspannen een boekje leest. We hebben een ruim aanbod aan vakantiehuizen met een omheinde tuin, ideaal dus!Vakantieparken waar je hond gewoon welkom is

Wil je genieten op een gezellig vakantiepark waar verschillende faciliteiten zijn? We hebben ook een ruim aanbod vakantieparken waar je trouwe viervoeter gewoon welkom is!  


Meerdere honden mee op vakantie

Heb je meer dan één hond, dan is het een hele klus om een vakantiebestemming te vinden. Met twee of meer honden lijkt het wel dubbel zo moeilijk om een leuke geschikte vakantie stek te vinden. Gelukkig heeft HappyHome verschillende vakantiehuizen waar twee of meer honden welkom zijn. Neem gerust contact op met onze reisadviseurs om te informeren naar onze vakantiehuizen waar je twee of meer honden mee naar toe kunt nemen. Ze helpen graag om die ideale vakantie bestemming voor jou en je hond te boeken.


Contact opnemen >>

Meerdere honden mee op vakantie


Met je hond naar het buitenland

Om je hond mee naar het buitenland te nemen, gelden een aantal regels. Zorg in ieder geval voor: 

  • Een identificatie chip
  • Een Europees huisdierenpaspoort
  • Een geldige rabiësinenting (Let hierbij wel op dat je hond pas 21 dagen na de inenting de grens over mag!)
  • Eventuele overige inentingen die aangeraden worden voor het betreffende vakantieland. 
Bovendien gelden in een aantal landen en regio’s nog extra strenge regels wat betreft het invoeren van honden. Zo is het in sommige landen verplicht om je hond te vervoeren met een autogordel of achter een rek, en is het voor bepaalde rassen verplicht om een muilkorf te dragen. Controleer dus altijd van tevoren de invoerregels van je vakantiebestemming, maar ook van de landen waar je doorheen reist!

Onderweg met je hond

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je hond comfortabel te vervoeren. 

  • Honden kunnen wagenziek worden, wat zich uit in hijgen, nerveus gedrag en braken. Vraag hiervoor de dierenarts om raad.
  • Zorg voor een goede, veilige plek in de auto. Denk hierbij aan een autokennel of eigen mandje.Zorg voor regelmatige plas- en wandelpauzes.
  • Neem een oude deken mee waar je hond op kan liggen. Ook op de plaats van bestemming kan zo’n deken dienen als slaap- en rustplaats.
  • Laat je hond vooraf wennen aan de auto door korte ritjes met hem te maken.
  • Het wordt afgeraden om de hond eten te geven wanneer hij een autorit gaat maken.
  • Neem genoeg water mee voor onderweg.Let op bij warm weer: honden kunnen niet goed zweten, waardoor hun lichaamstemperatuur kan stijgen tot zeer hoge temperaturen. Dit is levensgevaarlijk voor de hond. Zorg voor genoeg verkoeling en schaduw en laat je hond nooit alleen in een afgesloten auto.Een goede voorbereiding

Natuurlijk is het gezellig wanneer de hond meegaat op vakantie, maar het heeft wel wat voorbereiding nodig. Zo heeft je hond de juiste reisdocumenten en vaccinaties nodig. Er moet dus wel nog even het een en ander geregeld worden, maar eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, zullen zowel jij als je hond genieten van elkaars aanwezigheid! 


Vakantiehuizen honden welkomVakantiehuizen hond toegestaan

Tip: Mocht je fervent bergwandelaar zijn, neem dan speciale schoentjes mee om zo de kussentjes onder de poten van je hond te beschermen tegen beschadigingen. Maar vooral: geef hem veel aandacht en ga lekker met hem spelen, geniet van de tijd die je eindelijk samen door kunt brengen!