Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie italie

Italiaans temperament

Vakantie in Italië

Waar denk jij aan als je aan Italië denkt? Het heerlijke eten, waar de Italianen soms een topsport van lijken te maken? Het Italiaanse zonnetje? De rijke cultuur en geschiedenis, waar nog vele sporen van zijn overgebleven? Of toch het heuvelachtige landschap, dat doorkruist wordt door bergen en meren? Waar je ook aan denkt, het mag duidelijk zijn dat Italië een land is dat niet in enkele zinnen valt samen te vatten. Beleef Italië vanuit je eigen HappyHome vakantiehuis!


Klimaat

Net als Frankrijk kent ook Italië 3 verschillende klimaten. In het verre noorden, waar zich de Alpen bevinden, heerst een hooggebergteklimaat. Een ander groot deel in het noorden heeft een zeeklimaat, welke vergelijkbaar is met Nederland en België. De winters zijn er wat kouder en de zomers weer warmer. In het midden en zuiden van Italië vind je een Middellandse Zeeklimaat (of Mediterraan klimaat). Dit betekent dat de winters mild zijn, maar de zomers zijn er warm en droog. Deze gebieden trekken dan ook de meeste vakantiegangers gedurende de zomermaanden. De gemiddelde temperatuur gedurende de zomermaanden ligt tussen de 25 en 30 graden.


Zonvakantie

Met haar warme zomers is Italië al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Of je nu een huisje in een typisch Italiaans dorpje zoekt of liever in de buurt van het strand verblijft, bij HappyHome ben je aan het goede adres! Want met een aanbod van bijna 260 huisjes voor de zomermaanden vind je altijd wel een huisje dat aan jouw wensen voldoet en als perfecte basis kan dienen voor jouw ideale zonvakantie.

Bekijk zomervakantiehuizen Italië


Natuur

Italië trekt niet alleen bezoekers aan vanwege het mooie weer en lekkere eten. Want ook het prachtige Italiaanse landschap nodigt uit tot lange fiets- of wandeltochten door de ongerepte natuur. Van de uitgestrekte bergruggen, de schoonheid van het beroemde Toscaanse landschap tot de olijfboomgaarden in het zuiden van het land, er valt genoeg natuurschoon te ontdekken! Bekijk snel de vakantiehuizen in Italië en geniet van de natuur.

Bekijk vakantiehuizen in Italië


Familie

Italië staat bekend als een land met veel campings en vakantieparken die aan één van de meren gelegen zijn. Jaarlijks trekken meren als het Gardameer en Lago Maggiore vele toeristen aan die – vaak met het hele gezin – hun vakantie in een tent of caravan op een vakantiepark doorbrengen. Niet iedereen wil zijn vakantie op een druk vakantiepark doorbrengen. Bij HappyHome begrijpen we dat! Daarom zijn er ruim 270 vakantiehuizen beschikbaar waar je je vakantie met het hele gezin kunt doorbrengen en toch kunt genieten van de rust en ruimte om je heen. Van huisjes aan de kust tot huisjes middenin het Italiaanse platteland, er is voor ieder wat wils!

Bekijk familiehuizen Italië


Aanbiedingen

Op zoek naar de beste aanbiedingen voor een vakantiehuis in Italië? Klik snel op onderstaande link om te ontdekken welke kortingen op dit moment geldig zijn!

Bekijk aanbiedingen Italië


Wist je dat...

 

... het ongeluksgetal in Italië niet 13, maar 17 is? Dit komt door de Romeinse schrijfwijze van het getal, XVII, wat geassocieerd wordt met de dood. Daarom heet de Renault 17 in Italië R177 en hebben de vliegtuigen van Alitalia geen stoel nummer 17.

 

… cappuccino zo genoemd werd, omdat de kleur van de koffie de Italianen deed denken aan de kleding van bepaalde monniken? De kapucijner monniken droegen bruine pijen welke qua kleur erg leken op de kleur van de koffie. Kapucijn is ‘cappuccino’ in het Italiaans, en zo werd de naam van de koffie geboren!

 

… Pizza Margherita vernoemd is naar koningin Margherita, de vrouw van koning Umberto I? Zij vond de smaak van een pizza met tomaten, kaas en basilicum helemaal geweldig waardoor de pizzamaker later besloot om deze pizza naar haar te vernoemen.

 

… het hoogtij van de zomer in Italië op 15 augustus gevierd wordt? Deze viering wordt “Ferragosto” genoemd, een samentrekking van “Feriae Augusti” ofwel “de vakantie van Augustus”. Een andere benaming voor de feestdag is Maria Hemelvaart, de dag dat Maria met Jezus herenigd werd in de hemel. Op deze dag zijn alle Italianen vrij en ligt het openbare leven stil. Er wordt veel gefeest en de meeste steden en dorpen organiseren buffetten en processies (met Maria als middelpunt) die door de stad trekken.

 

… de nachten die voorafgaan aan Ferragosto bekend staan om hun vallende sterren? Vooral op “La notte di San Lorenzo” op 10 augustus zul je veel Italianen hoopvol naar de hemel zien kijken, in de hoop een vallende ster te zien. De sterren staan symbool voor de tranen van San Lorenzo, een geestelijke die in de middeleeuwen opkwam voor de armen en daarom ter dood gebracht werd. Op de dag van zijn dood zouden zijn tranen naar de aarde afdalen, de vallende sterren dus!

 

… je in Italië eigenlijk geen cappuccino meer hoort te drinken na 11 uur ’s ochtends? Cappuccino wordt gezien als horend bij het ontbijt en dus zul je Italianen die ’s middags koffie drinken, alleen espresso zien drinken.

 

… het een typisch Italiaanse traditie is om met oud & nieuw rood ondergoed te dragen? Dit zou geluk brengen voor het nieuwe jaar. Je zult rond de kerstdagen dan ook extreem veel rood tegenkomen in de lingeriewinkels.

 

Leuk om te weten!