Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond zwitserland

Het Zwitserleven

Wandelen, zwemmen, fietsen, skiën, varen.. Alles is mogelijk in dit schitterende land! Van bossen tot bergbeekjes en meertjes, er is meer dan genoeg natuurschoon om lekker samen met je viervoeter te ontdekken. Kies voor een vakantiehuis middenin de prachtige natuur waar ook je hond welkom is en beleef samen al het moois dat Zwitserland jullie te bieden heeft!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Zwitserland

Vervoer

Afgezien van de standaardregel dat honden niet op de voorstoel (ook niet vast) vervoerd mogen worden, gelden er geen speciale regels voor het meenemen van je hond in de auto.


Aanvullende regels

Wat aanvullende invoerregels betreft, moet je in Zwitserland rekening houden met het volgende:

  • Pups jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd worden zolang ze vergezeld worden door de moeder, of de eigenaar een verklaring in bezit heeft waarin staat dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.
  • Er gelden speciale regels voor sommige hondenrassen, welke verschillen per kanton. Als je één van de volgende hondenrassen bezit, kan het zijn dat je een speciale cursus gedaan moet hebben om te bewijzen dat de hond goed opgevoed is. Dit geldt voor:
    American Staffordshire Terriërs, Bull Terriërs, American Bull Terriërs, Rottweilers en honden die hierop lijken.
Document invoereisen huisdieren Zwitserland (Duitstalig)

hond zwitserland


Losloopgebieden

Honden worden in Zwitserland meestal aangelijnd. Als je hond los mag lopen, staat dit aangegeven, alsmede de periode waarin het toegestaan is. In steden vind je daarnaast ook speciale uitlaatgebieden. Zwitserland is een extreem schoon land, zorg dus dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt voor het geval dat!


Stranden

Zwitserland beschikt over aangelegde recreatiestranden waar goed aangegeven staat of honden wel of niet zijn toegestaan. Verder zijn er meer dan genoeg meren, beekjes en rivieren te vinden waar je je vriendje lekker kunt laten rondplenzen. Let er wel op dat je altijd de poep netjes opruimt!


Openbare gelegenheden

Het feit dat Zwitserland zo’n schoon land is, uit zich ook in de hond-vriendelijkheid in restaurants. Deze is er over het algemeen namelijk niet. Natuurlijk hangt dit altijd af van de restauranteigenaar en van het gedrag van je hond. Vragen staat altijd vrij!
In het openbaar vervoer doen de Zwitsers helemaal niet moeilijk over honden. Kleine honden die op schoot kunnen of in een tas vervoerd worden, mogen gratis mee. Grote honden reizen mee voor de helft van de prijs, zolang ze maar aangelijnd zijn. Hetzelfde geldt voor de kabelbanen, want ook daar mag je trouwe viervoeter gewoon in! Wat de taxichauffeurs betreft, ook in Zwitserland mogen ze zelf bepalen of ze honden wel of niet meenemen.


Terug naar overzicht vakantie met de hond