Vragen of advies? Bel:

013 744 02 11

ma - vr 10.00 - 16.30 en za 10.00 - 14.00

vakantie hond tsjechie

Cultuur, natuur en gastvrijheid

Tsjechië kenmerkt zich door eeuwenoude kastelen, folklore en kloosters. Ook vind je er veel natuurschoon in de vorm van bossen, rotsen, rivierdalen en watervallen. Daarbij komt nog eens de gastvrijheid van de bevolking, die zowel jou als je hond met open armen zal ontvangen. Bijkomend voordeel: de prijzen liggen er een stuk lager dan in Nederland. Boek een vakantiehuisje voor het hele gezin en ontdek met zijn allen de Tsjechische schatten!

 

Terug naar overzicht vakantie met de hond

 

Bekijk huisdiervriendelijke vakantiehuizen Tsjechië

Vervoer

Afgezien van de standaardregel dat honden niet op de voorstoel (ook niet vast) vervoerd mogen worden, gelden er geen speciale regels voor het meenemen van je hond in de auto.


Aanvullende regels

Er gelden een aantal aanvullende regels voor het invoeren van honden in Tsjechië:

  • Pups jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd worden zolang ze vergezeld worden door de moeder, of de eigenaar een verklaring in bezit heeft waarin staat dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.
  • Er geldt geen verbod op bepaalde hondenrassen.
  • Als het verblijf langer dan 3 maanden bedraagt, moet een invoervergunning aangevraagd worden.
  • Als de hond per vliegtuig vervoerd wordt, moet de komst 24 uur van tevoren aangemeld worden op het vliegveld.
  • In het openbaar vervoer is het verplicht om de hond de muilkorven.
  • Bij het invoeren van 5 of meer honden moet een exportaanvraag ingediend worden.

hond tsjechie


Losloopgebieden

Tsjechen zijn erg tolerant tegenover honden en heten ze (bijna) overal meer dan welkom. Niet alleen in parken maar ook in bossen, bergen en heuvels mogen ze lekker los rondlopen. Mag het niet, dan staat het duidelijk aangegeven.


Stranden

Echte stranden zul je in Tsjechië niet vinden, alleen wat zandstroken langs rivieren en meren. Desalniettemin zal je hond zich kostelijk kunnen vermaken want er zijn genoeg meertjes, beekjes, rivieren en andere waterbronnen te vinden waar hij een heerlijke duik in kan nemen.


Openbare gelegenheden

Zoals eerder bleek, zijn Tsjechen meer dan tolerant tegenover honden. Dit merk je dan ook in de openbare gelegenheden. In het openbaar vervoer moeten honden wel altijd aangelijnd worden en meestal ook een muilkorf om. Taxichauffeurs mogen zelf bepalen of ze wel of geen honden meenemen. Ook in de restaurants zullen honden niet snel geweigerd worden, alleen de dure restaurants zullen nog wel eens tegenwerken. Het wordt hoe dan ook zeer op prijs gesteld als je van tevoren even toestemming vraagt om je hond mee te nemen.


Jagers

Gejaagd wordt er wel in Tsjechië, maar veel overlast zul je hier niet van hebben. Je kunt wel je hond een fluorescerende band omdoen om hem op te laten vallen en zodra je knallen hoort, houd je hem lekker in de buurt.


Terug naar overzicht vakantie met de hond